Domaći konzervirani začin

Ovaj recept sam dobila kada nisam znala kuda bi sa viškom povrća iz svog vrta. Zaista je dobar i želim ga podjeliti sa vama.
Sastojci:
- 1 kg mrkve
- 1 kg peršina-list i korjen
- 1/2 kg celera - list i korjen
- 1/2 kg peršina Pastrnjaka
Priprema:
Povrće samelji i na svaki kilogram dodaj 15 dkg soli. Dobro promješaj i ostavi da se sol otopi. Sve zajedno stavljati u manje teglice. Ja držim na hladnom, ne nužno u frižideru.
- Vaše oznake (tagovi): začinsko bilje
- Sastojci: celer / peršin / peršin pastrnjak / sol







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...