Angelina Jolie jede hrvatsko

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

<p>Tko bi pomislio da ćemo na ovim stranicama pisati o Angelini Jolie. Istina, svatko od nas (muško ili žensko) rado bi ju pozvao na barem na ručak, ako ne i večeru, a posrećilo se orgnizatorima manifestacije “Hrvatska ima sve” koja je bila gastronomski način lobiranja Hrvatske za mjesto nestalne članice u Vijeću sigurnosti UN-a.</p>
Recepti - 4 - slika

Tako je Angelina Jolie u funkciji ambasadorice dobre volje UNICEF-a mogla kušati štrukle, zlevanku, sarmu, pašticadu, puricu s mlincima, brudet od škarpine, fuže, muštardu iako se prema novinskim izvjestiteljima s lica mjesta odlučila tek za vegetarijanski obrok, povrće i salatu, pila je vodu, a odustala je od deserta.

“Hrvatska ima sve” i Festival hrvatske kuhinje (Croatian Food Festival) od 8. do 11. listopada organizirali su Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i suorganizaciji Hrvatske turisičke zajednice i Ministarstva mora te HGK. Ručak sastavljen od najpoznatiji, tradicionalnih hrvatskih ribljih i mesnih jela te deserata posluživao se na East Riveru u restoranu UN-a, od 12 do 15.30. Diplomati i novinari nisu ostali ravnodušni pa smo u izvještajima mogli pročitati da iako je ponedjeljkom obično manje gostiju u UN-ovom restoranu, hrvatske delicije došlo degustirati njih četiri stotine.

Jelovnik za važan događaj za hrvatsku gastronomiju pripremili su istaknuti hrvatski kuhari na čelu s Ivicom Štrumlom iz zagrebačkog hotela Palace uz pomoć kolega Tomislava Špičeka, Miroslava Dolovčaka, Maria čepeka, Kuzme Novak Falka, Marina Rendića, Darka Debića, Zlatka Sedlanića, Antona čehića, Dražena đuriševića i Mirice čulig, uz medijsko-promocijsku koordinaciju Renea Bakalovića. Naši kuhari na zadatku u New Yorku su naišli na nemale logističke prepreke u nabavi namirnica za sastojke iz receptura budući, zbog carinskih ograničenja za uvoz hrane u SAD, neke namirnice poput sira i vrhnja, nije bilo moguće uvesti, a pronalaženje adekvatnih zamjena na američkom tržištu nije bilo jednostavno.

S naše strane oceana možemo se nadati da ovo neće ostati usamljeni napor nekolicine entuzijasta. Uspjeh na East Riveru može poslužiti kao prvi korak za ozbiljnije institucijalne napore za očuvanjem i promocijom onog što je dobro u našoj gastronomskoj ponudi. I ovo trebate pogledati:

Zimnica - PROČITAJTE Palačinke - PROČITAJTE Soparnik - PROČITAJTE Lego torta - PROČITAJTE Lički krumpir - PROČITAJTE
1