Carska svinjetina punjena pršutom

recepti_bez_slike
2,5 kg svnjetine, carskog mesa 0,5 kg lungića 25 dag pršuta 2,5 dl djevičanskog maslinova ulja 1 srednja glavica češnjaka 1 žličica ružmarina 3 lista lovora sol papar Priprema: Kupiti u mesnici četvrtasti komad carskog mesa i najbolje zamoliti mesara da izvadi kosti i hrskavicu. Uzdužno presijeći meso tako da uz kožu ostane deblji dio, oba komada mesa špikati komadima češnjaka (deblji dio malo više) i dobro natrljati začinima. Plitku posudu za pečenje dobro nauljiti pa u nlju položiti prvo tanji dio mesa, pršut izrezati na tanko i pola naslagati preko mesa, lungiće izrezati u trake i poslagati preko pršuta i ostatak pršuta preko lungića. Na Debljem dijelu mesa zarezati kožu u obliku šahovske ploče tako da su koskice veličine dva do tri cm. Sve prekriti debljim komadom mesa, kožom prema gore. Peći na 180 stupnjeva 2-3 sata uz zalijevanje i dolijevanje maslinovog ulja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)

Sastojci:

  • 2,5 kg svnjetine, carskog mesa
  • 0,5 kg lungića
  • 25 dag pršuta
  • 2,5 dl djevičanskog maslinova ulja
  • 1 srednja glavica češnjaka
  • 1 žličica ružmarina
  • 3 lista lovora
  • sol
  • papar

Priprema:

Kupiti u mesnici četvrtasti komad carskog mesa i najbolje zamoliti mesara da izvadi kosti i hrskavicu. Uzdužno presijeći meso tako da uz kožu ostane deblji dio, oba komada mesa špikati komadima češnjaka (deblji dio malo više) i dobro natrljati začinima. Plitku posudu za pečenje dobro nauljiti pa u nlju položiti prvo tanji dio mesa, pršut izrezati na tanko i pola naslagati preko mesa, lungiće izrezati u trake i poslagati preko pršuta i ostatak pršuta preko lungića. Na Debljem dijelu mesa zarezati kožu u obliku šahovske ploče tako da su koskice veličine dva do tri cm. Sve prekriti debljim komadom mesa, kožom prema gore. Peći na 180 stupnjeva 2-3 sata uz zalijevanje i dolijevanje maslinovog ulja.

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)