Pileća juha "po preporuci liječnika"

Sastojci:
- 1 veliko pile za kuhanje, zajedno s vratom
- 1 jušna žlica soli
- 1 veliki slatki krumpir, oguljen i narezan na četvrtine
- 2 pastrnjaka, oguljena
- 4 mrkve, oguljene
- 1 veliki luk, oguljen i prepolovljen
- 1 žuta repa, oguljena i narezana na četvrtine
- 3 stabljike celera, zajedno s vrhovima, narezana po duljini na četvrtine
- 2 stabljike svježeg kopra ili prstohvat sušenog
Priprema:
Stavite pile i pileći vrat u veliki lonac. Prekrijte ga hladnom vodom i dodajte sol. Neka zakuha, pa smanjite vatru tako da krčka. Dodajte preostale sastojke. Neka krčka otprilike tri sata. (Pileće bi meso trebalo otpadati s kostiju, a povrće bi trebalo biti veoma meko.) Ocijedite juhu i pažljivo izvadite povrće, koje ćete vratiti u temeljac. Sačuvajte piletinu za druge potrebe – pileću salatu ili prstohranu, a komadiće možete poslužiti s juhom. Bacite pileću kožu, kosti, celer i stabljike kopra. Začinite i ohladite. Kada se juha ohladi, masnoća će se skupiti na vrhu, pa bacite taj sloj. Da biste je poslužili, juhu morate ugrijati; stavite komad povrća u svaku zdjelicu i pokrijte temeljcem. Ako želite, možete dodati i komad piletine.
Dobit ćete šest do osam porcija za odrasle osobe. Za veće bebe (starije od 10 mjeseci): Ispasirajte ili napravite pire od povrća (osim luka) s malo temeljca kako biste dobili glatku teksturu. Također, juhu ponudite ili na sobnoj temperaturi ili lagano ugrijanu žlicom, u šalici ili čak bočici.
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice. Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...