Tjestenina sa rajčicom i špinatom
Sadržaj:
1 žlica maslinovog ulja
1 mala glavica luka
2 režnja češnjaka
1 kg rajčice na kockice
½ žličice sušenog origana
½ žličice sušenog bosiljka
prstohvat crvene paprike
svježi papar po želji
½ žličice soli
2 žlice koncentrata od rajčice
4 žličice krem sira
ribanog parmezana
500 g tjestenine
250 gr svježeg špinata
Priprema:
Skuhajte tjesteninu i ocijedite.
Luk i češnjak usitnite i pirjajte u velikoj tavi na maslinovom ulju dok ne omekša.
Dodajte kockice rajčice, origano, bosiljak, crvenu papriku, sol i papar, dodajte koncentrat rajčice i ½ šalice vode i miješajte dok rajčica ne omekša.
Smanjite vatru i umješajte krem sir. Koristite pjenjaču, miješate umak dok se krem sir potpuno ne otopi i umak bude kremast. Dodajte parmezan u dva puta.
Na kraju dodajte svježi špinat i lagano ga umiješajte u umak dok nije uvenuo (3-5 minuta). Dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Poslužite toplo.