Punjene tikvice
Sastojci:
- 2 srednje tikvice (ili 1 velika)
- tjestenine ili riže
- 2 rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 1 zelena paprika
- 1 srednja glavica luka
- nasjeckanog peršina
- 50 gr naribanog parmezana
- sol i papar
- 200 ml pilećeg temeljca
Priprema:
Izrežite tikvice, izdubite žlicom i posolite. Skuhajte tjesteninu / rižu i stavite sloj u tikvice.
Nasjeckajte luk, paprike i rajčice, a zatim ih stavite preko tjestenine / riže. Pospite parmezanom i nasjeckanim peršinom.
Ulijte juhu u posudu i stavite tikvice. Peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 45-50 minuta.
Poslužite s vrhnjem ili jogurtom.
Recept sa stranice http://recipesweet.net/stuffed-zucchini/
tikvice prije punjenja ipak treba malo blanširati.