Pileći složenac

Sastojci:
- 1 cjelo kuhano pile (kosti ukloniti)
- ½ kg vrlo tanko rezane šunke
- ¼ kg tanko rezani ementaler
- Za umak :
- 4 žlice maslaca
- 4 žlice brašna
- 4 dcl mlijeka - punomasno mlijeko
- 2 žlice svježe stisnutog soka od limuna
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 i pol žličica soli
- ½ žličice crvene paprike
- ¼ žličice bijelog papra
- Za preljev:
- 6 žlica maslaca
- 200 gr krušnih mrvica
- ¾ žličice soli
- 1 - ½ žličice peršina
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 180 C. Stavite kuhanu piletinu na kockice isjeckanu u namašćen pleh. Grubo nasjeckajte šunku i složite preko vrha piletine. Položite sir na vrh .
Za umak :
Rastopite maslac u velikom lonacu na srednje jakoj vatri i napravite bešamel umak. Kuhajte na srednje jakoj vatri, stalno miješajući dok se umak ne zgusne. Umiješajte sok od limuna, Dijon senf, sol, crvenu papriku i bijeli papar. Prelijte umak ravnomjerno u pleh preko sira.
Za preljev:
Rastopite maslac i u njega dodajte krušne mrvice, začinite solju i peršinom. Posuti preko vrha posude.
Pecite složenac 45 minuta dok do zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 5-10 minuta prije serviranja .








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Ovo mi se dopalo i radila sam na svoj način i baš je ukusno.
Ja sam dodala još tjesteninu (kuhane krpice) i na tjesteninu malo listića putra. Gore sam stavila sira (uz ementaler dodala sam i mozzarelle), zatim šunku kako piše. Piletinu odnosno puretinu samo file sam pripremila na naglo i to dodala. Sve prelila sa bešamelom iz recepta (točno po receptu) i na kraj mrvice. Dobar tek!
baš nisam dobro razumjela ove 3 -1/4 šalice mlijeka
probat cu izgleda ukusno
probat cu izgleda ukusno
probat cu izgleda ukusno
probat cu izgleda ukusno
probat cu izgleda ukusno
probat cu izgleda ukusno
Super je probajte
nema komentara super je a lagano vredi probat