250 g svinjetine
250 g govedine
125 g slanine
2 žlice mesa za kobasice
2 glavice crvenog luka
2 kriške kruha
1 žlica kopra
½ žlice sardelne paste
4 jaja
sol
biber
sitna paprika
1 žlica majorana
50 g maslaca
2 žlice brašna
½ šalice vrhnja
2 žumanjka
½ limuna
1 žličica šećera
1 žlica kopra
1 žličica majorana
1 tvrdo kuhano jaje
Postupak pripreme
Meso se samelje zajedno s crvenim lukom i nakvašenim kruhom, zatim se dobro umijesi s koprom, sardelinom pastom, jajima, solju, biberom, sitnom paprikom i majoranom.
Mokrim rukama izrade se kosani odresci srednje veličine i 20 minuta kuhaju u slanoj vodi.
Iz maslaca i brašna načini se svijetli zapržak, koji se prelije kipućom vodom, vrhnjem i žumanjcima te se izmiješa zajedno s limunoim sokom i šećerom.
Odresci se ponovo kuhaju, i to u umaku s malo kopra, majorana, soli i bibera.
Servira se s kriškama kuhanih jaja i slanim krumpirom.
Uživajte u kosanim odrescima
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Sastojci
- 250 g svinjetine
- 250 g govedine
- 125 g slanine
- 2 žlice mesa za kobasice
- 2 glavice crvenog luka
- 2 kriške kruha
- 1 žlica kopra
- ½ žlice sardelne paste
- 4 jaja
- sol
- biber
- sitna paprika
- 1 žlica majorana
- 50 g maslaca
- 2 žlice brašna
- ½ šalice vrhnja
- 2 žumanjka
- ½ limuna
- 1 žličica šećera
- 1 žlica kopra
- 1 žličica majorana
- 1 tvrdo kuhano jaje
Postupak pripreme
Meso se samelje zajedno s crvenim lukom i nakvašenim kruhom, zatim se dobro umijesi s koprom, sardelinom pastom, jajima, solju, biberom, sitnom paprikom i majoranom.
Mokrim rukama izrade se kosani odresci srednje veličine i 20 minuta kuhaju u slanoj vodi.
Iz maslaca i brašna načini se svijetli zapržak, koji se prelije kipućom vodom, vrhnjem i žumanjcima te se izmiješa zajedno s limunoim sokom i šećerom.
Odresci se ponovo kuhaju, i to u umaku s malo kopra, majorana, soli i bibera.
Servira se s kriškama kuhanih jaja i slanim krumpirom.
Uživajte u kosanim odrescima