Janjeći kotleti u foliji

recepti_bez_slike
4 janjeća kotleta 4 odreska kuhane šunke, jednake veličine malo maslaca ulje 15 dkg gljiva otprilike žlicu nasjeckanog peršina i toliko luka zeleni peršin malo češnjaka sol papar Za umak: 1 dcl bijelog vina 1 dcl juhe 1 žličicu brašna 4 dkg maslaca Priprema: Kotlete propržite s obje strane na malo maslaca. Posebno na ulju ispržite luk i gljive, dodajte usitnjeni i zgnječeni češnjak, zeleni peršin. Osolite (oprezno), popaprite. Četiri komada folije premažite maslacem, na svaki stavite jedan kotlet, na to polovicu nadjeva od gljiva, pa šunku, te ostatak nadjeva. zamotajte u foliju i ispecite u pećnici. U međuvremenu maslacu na kojem ste pekli kotlete dodajte vino i juhu. Neka polako vri, a vi za to vrijeme u šalici dobro izmiješajte maslac i brašno. Dodajte umaku. Osolite, popaprite i time prelijte gotove kotlete. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 4 janjeća kotleta
  • 4 odreska kuhane šunke, jednake veličine
  • malo maslaca
  • ulje
  • 15 dkg gljiva
  • otprilike žlicu nasjeckanog peršina i toliko luka
  • zeleni peršin
  • malo češnjaka
  • sol
  • papar

Za umak:

  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 dcl juhe
  • 1 žličicu brašna
  • 4 dkg maslaca

Priprema:

Kotlete propržite s obje strane na malo maslaca. Posebno na ulju ispržite luk i gljive, dodajte usitnjeni i zgnječeni češnjak, zeleni peršin. Osolite (oprezno), popaprite. Četiri komada folije premažite maslacem, na svaki stavite jedan kotlet, na to polovicu nadjeva od gljiva, pa šunku, te ostatak nadjeva. zamotajte u foliju i ispecite u pećnici. U međuvremenu maslacu na kojem ste pekli kotlete dodajte vino i juhu. Neka polako vri, a vi za to vrijeme u šalici dobro izmiješajte maslac i brašno. Dodajte umaku. Osolite, popaprite i time prelijte gotove kotlete.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)