Janjeći kotleti u foliji
Sastojci:
- 4 janjeća kotleta
- 4 odreska kuhane šunke, jednake veličine
- malo maslaca
- ulje
- 15 dkg gljiva
- otprilike žlicu nasjeckanog peršina i toliko luka
- zeleni peršin
- malo češnjaka
- sol
- papar
Za umak:
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl juhe
- 1 žličicu brašna
- 4 dkg maslaca
Priprema:
Kotlete propržite s obje strane na malo maslaca. Posebno na ulju ispržite luk i gljive, dodajte usitnjeni i zgnječeni češnjak, zeleni peršin. Osolite (oprezno), popaprite. Četiri komada folije premažite maslacem, na svaki stavite jedan kotlet, na to polovicu nadjeva od gljiva, pa šunku, te ostatak nadjeva. zamotajte u foliju i ispecite u pećnici. U međuvremenu maslacu na kojem ste pekli kotlete dodajte vino i juhu. Neka polako vri, a vi za to vrijeme u šalici dobro izmiješajte maslac i brašno. Dodajte umaku. Osolite, popaprite i time prelijte gotove kotlete.
- Vaše oznake (tagovi): janjeći kotleti
- Sastojci: zeleni peršin / maslaca / gljive / vino / češnjak / peršin / juhe / luk