Bogata voćna torta

recepti_bez_slike
PRVI BISKVIT: 6 žutanjaka 18 dag šećera 1 žlica vode 12 dag brašna 1 žlica gustina 1 žlica kakaa 1/2 praška za pecivo 6 bjelanjaka DRUGI BISKVIT: 6 žutanjaka 18 dag šećera 1 žlica vode 14 dag brašna 1 žlica gustina 1/2 praška za pecivo 6 bjelanjaka ANANAS KREMA: 3 dcl vode 2 dcl soka ananasa 1 vanilin puding 1 žlica gustina 10 dag šećera 1 konzerva ananasa 2 dci slatkog vrhnja BIJELA KREMA: 3 dci mlijeka 2 žlice gustina 15 dag margarina 18 dag šećera u prahu Nadjev: 1 konzerva kajsija Ukras: čokoladna glazura Postupak pripreme PRVI BISKVIT: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i žlicom vode. Miksajući dodati brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo. U izrađenu ujednačenu masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pou-Ijen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici.?DRUGI BISKVIT: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i vodom. Miksajući dodati brašno, gustin i prašak za pecivo. U izrađenu masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici.?ANANAS KREMA: U otopinu vode i soka ananasa iz konzerve razmutiti puding i gustin. Ostatak otopine prokuhati. U kipuće dodati šećer i stalno miješajući dodavati umućeni puding i gustin. Ukuhanu masu skloniti sa peći i ohladiti. U hladno umiješati sitno narezan ananas iz konzerve i tučeno slatko vrhnje.?BIJELA KREMA: U malo mlijeka otopiti gustin. Ostalo mlijeko prokuhati. U ključalo mlijeko polagano dolijevati otopljeni gustin, stalno miješajući. Posudu skloniti s vatre i ohladiti. U hladno umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom u prahu.?OBLIKOVANJE: Prvi i drugi biskvit prerezati na dva dijela. Na prvi list žutog biskvita dodati malo soka ananasa i premazati ga dijelom ananas kreme. Na nju postaviti list tamnog biskvita i navlažiti ga sokom iz konzerve kajsija. Premazati ga dijelom bijele kreme. Na nju rasporediti kajsije. Premazati dijelom bijele kreme. Na kremu složiti drugi list tamnog biskvita. Natopiti ga sokom kajsije. Premazati ananas kremom i na nju postaviti drugi list žutog biskvita. Vanjske površine premazati preostalom kremom. Sve preliti čokoladnom glazurom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

    PRVI BISKVIT:
  • 6 žutanjaka
  • 18 dag šećera
  • 1 žlica vode
  • 12 dag brašna
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica kakaa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 6 bjelanjaka

DRUGI BISKVIT:

  • 6 žutanjaka
  • 18 dag šećera
  • 1 žlica vode
  • 14 dag brašna
  • 1 žlica gustina
  • 1/2 praška za pecivo
  • 6 bjelanjaka

ANANAS KREMA:

  • 3 dcl vode
  • 2 dcl soka ananasa
  • 1 vanilin puding
  • 1 žlica gustina
  • 10 dag šećera
  • 1 konzerva ananasa
  • 2 dci slatkog vrhnja

BIJELA KREMA:

  • 3 dci mlijeka
  • 2 žlice gustina
  • 15 dag margarina
  • 18 dag šećera u prahu

Nadjev:

  • 1 konzerva kajsija

Ukras:

  • čokoladna glazura

Postupak pripreme

PRVI BISKVIT: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i žlicom vode. Miksajući dodati brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo. U izrađenu ujednačenu masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pou-Ijen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici.?DRUGI BISKVIT: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i vodom. Miksajući dodati brašno, gustin i prašak za pecivo. U izrađenu masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici.?ANANAS KREMA: U otopinu vode i soka ananasa iz konzerve razmutiti puding i gustin. Ostatak otopine prokuhati. U kipuće dodati šećer i stalno miješajući dodavati umućeni puding i gustin. Ukuhanu masu skloniti sa peći i ohladiti. U hladno umiješati sitno narezan ananas iz konzerve i tučeno slatko vrhnje.?BIJELA KREMA: U malo mlijeka otopiti gustin. Ostalo mlijeko prokuhati. U ključalo mlijeko polagano dolijevati otopljeni gustin, stalno miješajući. Posudu skloniti s vatre i ohladiti. U hladno umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom u prahu.?OBLIKOVANJE: Prvi i drugi biskvit prerezati na dva dijela. Na prvi list žutog biskvita dodati malo soka ananasa i premazati ga dijelom ananas kreme. Na nju postaviti list tamnog biskvita i navlažiti ga sokom iz konzerve kajsija. Premazati ga dijelom bijele kreme. Na nju rasporediti kajsije. Premazati dijelom bijele kreme. Na kremu složiti drugi list tamnog biskvita. Natopiti ga sokom kajsije. Premazati ananas kremom i na nju postaviti drugi list žutog biskvita. Vanjske površine premazati preostalom kremom. Sve preliti čokoladnom glazurom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)