Bogata voćna torta
Sastojci
-
PRVI BISKVIT:
- 6 žutanjaka
- 18 dag šećera
- 1 žlica vode
- 12 dag brašna
- 1 žlica gustina
- 1 žlica kakaa
- 1/2 praška za pecivo
- 6 bjelanjaka
DRUGI BISKVIT:
- 6 žutanjaka
- 18 dag šećera
- 1 žlica vode
- 14 dag brašna
- 1 žlica gustina
- 1/2 praška za pecivo
- 6 bjelanjaka
ANANAS KREMA:
- 3 dcl vode
- 2 dcl soka ananasa
- 1 vanilin puding
- 1 žlica gustina
- 10 dag šećera
- 1 konzerva ananasa
- 2 dci slatkog vrhnja
BIJELA KREMA:
- 3 dci mlijeka
- 2 žlice gustina
- 15 dag margarina
- 18 dag šećera u prahu
Nadjev:
- 1 konzerva kajsija
Ukras:
- čokoladna glazura
Postupak pripreme
PRVI BISKVIT: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i žlicom vode. Miksajući dodati brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo. U izrađenu ujednačenu masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pou-Ijen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici.?DRUGI BISKVIT: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i vodom. Miksajući dodati brašno, gustin i prašak za pecivo. U izrađenu masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici.?ANANAS KREMA: U otopinu vode i soka ananasa iz konzerve razmutiti puding i gustin. Ostatak otopine prokuhati. U kipuće dodati šećer i stalno miješajući dodavati umućeni puding i gustin. Ukuhanu masu skloniti sa peći i ohladiti. U hladno umiješati sitno narezan ananas iz konzerve i tučeno slatko vrhnje.?BIJELA KREMA: U malo mlijeka otopiti gustin. Ostalo mlijeko prokuhati. U ključalo mlijeko polagano dolijevati otopljeni gustin, stalno miješajući. Posudu skloniti s vatre i ohladiti. U hladno umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom u prahu.?OBLIKOVANJE: Prvi i drugi biskvit prerezati na dva dijela. Na prvi list žutog biskvita dodati malo soka ananasa i premazati ga dijelom ananas kreme. Na nju postaviti list tamnog biskvita i navlažiti ga sokom iz konzerve kajsija. Premazati ga dijelom bijele kreme. Na nju rasporediti kajsije. Premazati dijelom bijele kreme. Na kremu složiti drugi list tamnog biskvita. Natopiti ga sokom kajsije. Premazati ananas kremom i na nju postaviti drugi list žutog biskvita. Vanjske površine premazati preostalom kremom. Sve preliti čokoladnom glazurom.