Australijska torta od oraha

Autor: bakica1940   (palac x 2879) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
3 žlice maslaca 1/3 šalice šećera u prahu 4 žumanjka 1/3 šalice samljevenih oraha 1/3 šalice prosijanog brašna 1 žličica sode bikarbone 2 žličice praška za pecivo 4 bjelanca marmelada od malina 4 žlice maslaca 2 žlice šećera 1/2 šalice mlijeka 60 g čokolade za kuhanje 1 žličica vanilin-šećera Priprema: U pjenasto umućeni maslac postepeno dodati šećer, žumanjke i orahe. Prosijati brašno zajedno sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo i ulupati čvrstu pjenu od bjelanjaka. Zatim u masu od šećera i žumanjaka dodavati naizmjenično brašno i pjenu od bjelanjaka. Podmazati maslacem dva kalupa za tortu prečnika 20 centimetara i posuti ih brašnom. Usuti u svaki polovinu umućene mase, staviti u umjereno zagrijanu pećnicu (225∞C) i peći 20 minuta ili dok igla, zabodena u tijesto, ne ostane čista. Pečene dijelove torte izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade, a zatim staviti između njih tanak sloj marmelade od malina. Rastopiti maslac u posudi, dodati šećer i mlijeko i miješati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati rastopljenu čokoladu, izmaći s vatre i mutiti dok se masa ne zgusne. Umiješati vaniliju, pa ovom masom premazati tortu odozgo i sa strane. Ako je masa suviše kompaktna, zagrijati je na pari da se malo razmekša. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 3 žlice maslaca
  • 1/3 šalice šećera u prahu
  • 4 žumanjka
  • 1/3 šalice samljevenih oraha
  • 1/3 šalice prosijanog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 bjelanca
  • marmelada od malina
  • 4 žlice maslaca
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 1 žličica vanilin-šećera
Priprema:

U pjenasto umućeni maslac postepeno dodati šećer, žumanjke i orahe. Prosijati brašno zajedno sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo i ulupati čvrstu pjenu od bjelanjaka. Zatim u masu od šećera i žumanjaka dodavati naizmjenično brašno i pjenu od bjelanjaka. Podmazati maslacem dva kalupa za tortu prečnika 20 centimetara i posuti ih brašnom. Usuti u svaki polovinu umućene mase, staviti u umjereno zagrijanu pećnicu (225∞C) i peći 20 minuta ili dok igla, zabodena u tijesto, ne ostane čista. Pečene dijelove torte izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade, a zatim staviti između njih tanak sloj marmelade od malina. Rastopiti maslac u posudi, dodati šećer i mlijeko i miješati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati rastopljenu čokoladu, izmaći s vatre i mutiti dok se masa ne zgusne. Umiješati vaniliju, pa ovom masom premazati tortu odozgo i sa strane. Ako je masa suviše kompaktna, zagrijati je na pari da se malo razmekša.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE Torta od graha - PROČITAJTE Petrogradski kolač - PROČITAJTE Malinasto osvježenje - PROČITAJTE Kolač od oraha i šumskog voća - PROČITAJTE