Ananas torta mimoza

Autor: Lea N   (palac x 57525) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
6 žutanjaka 30 dag šećera 6 žlica vode 17 dag brašna 1/2 praška za pecivo 6 bjelanjaka FILA: 20 dag margarina 20 dag šećera u prahu 4 žutanjka 2 šlag pjene 1/2 kg voća (ananas, jagode...) Postupak pripreme Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom. Pri miksanju dodavati žlicu po žlicu mlake vode. Dodati brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta. Pečen biskvit izrezati na tri lista. Jedan list premazati filom, preklopiti drugim listom i njega premazati filom. Preklopiti trećim listom i vanjske površine premazati preostalom filom. Na gornju površinu mogu se postaviti komadići voća. FILA: Pjenasto izmiksati margarin sa šećerom. U masu umiksati žutanjke. Na kraju umiješati posebno izrađenu šlag pjenu. Umiješati voće izrezano na male kockice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 6 žutanjaka
  • 30 dag šećera
  • 6 žlica vode
  • 17 dag brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 6 bjelanjaka
  • FILA:
  • 20 dag margarina
  • 20 dag šećera u prahu
  • 4 žutanjka
  • 2 šlag pjene
  • 1/2 kg voća (ananas, jagode...)

Postupak pripreme

Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom. Pri miksanju dodavati žlicu po žlicu mlake vode. Dodati brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta. Pečen biskvit izrezati na tri lista. Jedan list premazati filom, preklopiti drugim listom i njega premazati filom. Preklopiti trećim listom i vanjske površine premazati preostalom filom. Na gornju površinu mogu se postaviti komadići voća. FILA: Pjenasto izmiksati margarin sa šećerom. U masu umiksati žutanjke. Na kraju umiješati posebno izrađenu šlag pjenu. Umiješati voće izrezano na male kockice.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)