Američki kolačići (Cookies)

Autor: Lea N   (palac x 68160) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
225 g omekšalog maslaca 100 g šećera 1 žličica ekstrakta vanilije 175 g brašna 50 g kukuruznog brašna 50 g kakaa u prahu 1/4 kavene žličice soli 50 g tamne čokolade Postupak pripreme Zagrijati pećnicu na 180 C. Umutiti maslac sa šećerom, dok se ne zapjeni. Dodati ekstrakt vanilije, prosijano brašno, kukuruzno brašno i sol. Na kraju umiješati krupnije ribanu čokoladu. Smjesa mora biti dobro izmiješana i dosta mekana.U pola smjese staviti kakao u prahu. Oblikovati kuglice i poslagati ih na nenamašćen lim za pečenje. Pritisnuti ih vilicom da dobiju plosnati oblik. Peku se oko 20 minuta.??varijanta s kikirikijem:?-povećati količinu brašna (u osnovnom receptu) na 225 g, a kukuruznog na 100 g, umiješati 2 žlice maslaca od kikirikija??varijanta s karamel-grožđicama:?-dodati 50 g šećera, 50 g smeđeg šećera (sve karamelizirano) i 100 g grožđica??varijanta s jabukama i cimetom :?-povećati količinu brašna na 225 g i kukuruznog na 175 g i umiješati 2 žličice cimeta, 2 žlice pirea od jabuka i oguljenu, očišćenu i na kackice narezanu jabuku pomiješanu sa žličicom limunovog soka Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 225 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 175 g brašna
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1/4 kavene žličice soli
  • 50 g tamne čokolade

Postupak pripreme

Zagrijati pećnicu na 180 C. Umutiti maslac sa šećerom, dok se ne zapjeni. Dodati ekstrakt vanilije, prosijano brašno, kukuruzno brašno i sol. Na kraju umiješati krupnije ribanu čokoladu. Smjesa mora biti dobro izmiješana i dosta mekana.U pola smjese staviti kakao u prahu. Oblikovati kuglice i poslagati ih na nenamašćen lim za pečenje. Pritisnuti ih vilicom da dobiju plosnati oblik. Peku se oko 20 minuta.??varijanta s kikirikijem:?-povećati količinu brašna (u osnovnom receptu) na 225 g, a kukuruznog na 100 g, umiješati 2 žlice maslaca od kikirikija??varijanta s karamel-grožđicama:?-dodati 50 g šećera, 50 g smeđeg šećera (sve karamelizirano) i 100 g grožđica??varijanta s jabukama i cimetom :?-povećati količinu brašna na 225 g i kukuruznog na 175 g i umiješati 2 žličice cimeta, 2 žlice pirea od jabuka i oguljenu, očišćenu i na kackice narezanu jabuku pomiješanu sa žličicom limunovog soka

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)