Pita od špinata i sira

2 kom tijesto za savijače 500 g sir kravlji svježi 1.5 kom vrhnje kiselo (12% masti) 500 g špinat 1 kom jaje kokošje (cijelo) sol papar ulje maslinovo Priprema: Špinat operite, dobro ocjedite i nakidajte na komade. U zdjeli pomješajte svježi sir, vrhnje, sol, papar i jaje. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i špinat. U smjesu pažljivo umješajte kore za savijaču koje ste prethodno nakidali na komadiće. Dno posude u kojoj ćete peći pitu premažite maslinovim uljem, izlijte smjesu i pecite oko 30 min na 200°C. Kada je pita gotova ostavite ju da se lagano ohladi 10-tak minuta prije posluživanja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
ZG sirek se proizvodi isključivo od sirovog kravljeg mlijeka i to kao ocijeđeni ili lisnati zagrebački friški kravlji sir. Zagrebački sir je tradicionalni domaći svježi sir kojeg proizvode vrijedne ruke seoskih žena, naših dragih "kumica" koje nas svaki dan uveseljavaju ponudom ovih sireva na zagrebačkim tržnicama.

Sastojci:

  • 2 kom tijesto za savijače
  • 500 g sir kravlji svježi
  • 1.5 kom vrhnje kiselo (12% masti)
  • 500 g špinat
  • 1 kom jaje kokošje (cijelo)
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema:

Špinat operite, dobro ocjedite i nakidajte na komade.
U zdjeli pomješajte svježi sir, vrhnje, sol, papar i jaje. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i špinat. U smjesu pažljivo umješajte kore za savijaču koje ste prethodno nakidali na komadiće.
Dno posude u kojoj ćete peći pitu premažite maslinovim uljem, izlijte smjesu i pecite oko 30 min na 200°C.
Kada je pita gotova ostavite ju da se lagano ohladi 10-tak minuta prije posluživanja.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)