Gingerbreadmen kolačići

450 g brašna 1 prašak za pecivo dvije žličice mješavine začina za medenjake 100 g maslaca sobne temperature 125 ml meda 110 g smeđeg šećera 60 ml vode 1 jaje vanilin šećer Priprema: Brašno, prašak za pecivo i mješavinu začina promiješajte u posudi. Maslac, med, šećer, vodu i jaje te vanilin šećer izmiksajte mikserom dok ne dobijete homogenu smjesu. Malo po malo dodavajte smjesu od brašna i zamijesite tijesto u posudi. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na dva - tri sata. To je jako bitno kako biste ga poslije mogli lijepo razvaljati. Pleh obložite masnim papirom. Površinu na kojoj ćete valjati tijesto pobrašnite, kao i tijesto, valjak i modlice da se ne bi lijepilo i da ih možete odvojiti od površine. Razvaljajte na 0,5 cm debljine i oblikujte modlicama. Pecite na 175 stupnjeva deset minuta. Pazite da ih ne prepečete, keksići moraju biti mekani kad ih izvadite. Ohladite ih dobro prije ukrašavanja. Ukrašavanje: Sok 1 limuna pomiješajte s jednim tučenim bjelanjkom i 150g šećera u prahu. Dodajte jestive boje po želji i poigrajte se sa ukrašavanjem.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • dvije žličice mješavine začina za medenjake
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 125 ml meda
  • 110 g smeđeg šećera
  • 60 ml vode
  • 1 jaje
  • vanilin šećer

Priprema:

Brašno, prašak za pecivo i mješavinu začina promiješajte u posudi.
Maslac, med, šećer, vodu i jaje te vanilin šećer izmiksajte mikserom dok ne dobijete homogenu smjesu.
Malo po malo dodavajte smjesu od brašna i zamijesite tijesto u posudi.
Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na dva - tri sata. To je jako bitno kako biste ga poslije mogli lijepo razvaljati. Pleh obložite masnim papirom.
Površinu na kojoj ćete valjati tijesto pobrašnite, kao i tijesto, valjak i modlice da se ne bi lijepilo i da ih možete odvojiti od površine. Razvaljajte na 0,5 cm debljine i oblikujte modlicama. Pecite na 175 stupnjeva deset minuta. Pazite da ih ne prepečete, keksići moraju biti mekani kad ih izvadite.

Ohladite ih dobro prije ukrašavanja.

Ukrašavanje:
Sok 1 limuna pomiješajte s jednim tučenim bjelanjkom i 150g šećera u prahu. Dodajte jestive boje po želji i poigrajte se sa ukrašavanjem.

 

 

Prosjek: 5 (+1)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
jedan + sedam =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
1
Slika korisnika admin's

Odlično

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Husarski kolačići - PROČITAJTE Čokoladni keksi - PROČITAJTE Keksići: valentinci - PROČITAJTE Čokoladna pita sa skutom - PROČITAJTE Keksi od naranče - PROČITAJTE