Zapečeno carsko povrće

Autor: Azrica   (palac x 70) |moji recepti


recepti_bez_slike

Za pripremu ovog jela potrebni su slijedeći sastojici:

  • vrećica carskog povrća (može Ledo)
  • vrhnje za kuhanje
  • 200gr. sira livada
  • mala kockica putera

Mješavinu za carsko povrće ubaciti u proključalu slanu vodi i kuhati 10 min.

Kada prođe 10 min carsko povrće procjediti i staviti u vatrostalnu posudu. Onda uzeti kockicu putera i isjeći na male komadiće i staviti po povrću,zatim posuti vrhnjem za kuhanje i na kraju izribati livada sir.

Staviti u pećnicu koju smo predhodno zagrijali na 200 stepeni c i peći oko 20-min (dok se ne uhvati fina rumena korica na površini). Poslužiti toplo povrće uz čašu jogurta.Ukusno i lagano.

No votes yet

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
dva i jednako je šest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"