Zapečehe kruške u kremi od jaja

Autor: Viška   (palac x 19636) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 žumanjka  10 dag šećera u prahu  3,5 dl vrućeg mlijeka  3 žlice votke s okusom breskve  3 - 4 žlice bijelog vina  3 - 4 žlice vode  4 kruške  2 žlice smeđeg šećera kandirano voće za ukras  priprema: Žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vruće mlijeko. Miješajte na dok se ne zgusne, pa miješajući i dalje dodavajte votku. Kruške ogulite, očistite od koštica i razrežite na četvrtine. U posudu stavite vodu i vino, posložite kruške, pa poklopljeno kuhajte na niskoj temperaturi, samo da kruške omekšaju. Omekšale kruške složite u posudu od vatrostalnog stakla, prelijte kremom i posipajte smeđim šećerom. Zapecite u pećnici na 2300 e samo 2 - 3 minute. Prije posluživanja ukrasite kandiranim voćem.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci 

  • 4 žumanjka 
  • 10 dag šećera u prahu 
  • 3,5 dl vrućeg mlijeka 
  • 3 žlice votke s okusom breskve 
  • 3 - 4 žlice bijelog vina 
  • 3 - 4 žlice vode 
  • 4 kruške 
  • 2 žlice smeđeg šećera kandirano voće za ukras 

priprema:

Žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vruće mlijeko. Miješajte na dok se ne zgusne, pa miješajući i dalje dodavajte votku. Kruške ogulite, očistite od koštica i razrežite na četvrtine. U posudu stavite vodu i vino, posložite kruške, pa poklopljeno kuhajte na niskoj temperaturi, samo da kruške omekšaju. Omekšale kruške složite u posudu od vatrostalnog stakla, prelijte kremom i posipajte smeđim šećerom. Zapecite u pećnici na 2300 e samo 2 - 3 minute. Prije posluživanja ukrasite kandiranim voćem. 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)