Crikveniški štrudel

Autor: admin   (palac x 160714) |moji recepti

3
Lisnato tijesto 1 kg Jabuke 1 kg Kruške 500 g Šljive (svježe ili iz kompota) 500 g Grožđice 100 g Suhe smokve 100 g Nasjeckani orasi 100 g Cimet Vanilin šećer Rum Korica od limuna Šećer 100 g Jaja 3 kom. Način pripreme: Lisnato tijesto razvaljati i razrezati na 3 savijače debljine 3-4 mm. Na sredinu svake savijače staviti nadjev, krajeve namazati razmućenim jajetom, preklopiti i staviti na lim za pečenje. Cijelu savijaču premazati jajima, izbosti vilicom i peći na 200 stupnjeva. Nadjev: Jabuke, kruške i šljive očistiti, nasjeckati na sitne kockice, dodati grožđice natopljene u rum, nasjeckane smokve i orahe. Začiniti cimetom, vanilin šećerom, koricom od limuna i šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+6)
štrudla

Sastojci (za 10 do 12 komada):

  • Lisnato tijesto 1 kg
  • Jabuke 1 kg
  • Kruške 500 g
  • Šljive (svježe ili iz kompota) 500 g
  • Grožđice 100 g
  • Suhe smokve 100 g
  • Nasjeckani orasi 100 g
  • Cimet
  • Vanilin šećer
  • Rum
  • Korica od limuna
  • Šećer 100 g
  • Jaja 3 kom.

Način pripreme:

Lisnato tijesto razvaljati i razrezati na 3 savijače debljine 3-4 mm. Na sredinu svake savijače staviti nadjev, krajeve namazati razmućenim jajetom, preklopiti i staviti na lim za pečenje. Cijelu savijaču premazati jajima, izbosti vilicom i peći na 200 stupnjeva. Nadjev: Jabuke, kruške i šljive očistiti, nasjeckati na sitne kockice, dodati grožđice natopljene u rum, nasjeckane smokve i orahe. Začiniti cimetom, vanilin šećerom, koricom od limuna i šećerom.

Prosjek: 4.8 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)