Svatovska torta

recepti_bez_slike
20 žumanaca 50 dkg šećera 30 dkg brašna korica od limuna snijeg od bjelanjka Krema: Pola l mlijeka 12 dkg brašna 25 dkg vanili-šećera 25 dkg maslaca Glazura: 40 dkg šećera 4 bjelanjka Poljupci 6 bjelanjka (snijeg) 36 dkg šećera Postupak pripreme Od žumanjka, šećera, brašna i snijega izmiješajte biskvit-smjesu koju stavite peći. Kad je torta pečena i hladna, razreže se na listove koji se nadjenu kremom. Tortu  presvucite bijelom glazurom i ukrasite po  ljupcima od bijele pjene. Krema: brašno izmiješajte s malo hladnog mlijeka, pa tu smjesu ukuhajte u zavrelo mlijeko i neprestano miješajte. Kad je smjesa gusta, ostavite ju da se ohladi. U međuvremenu miješajte maslac, dodajte šećer i dalje miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu umiješajte ohlađeno kuhano brašno. Krema:  izmiješati brašno s malo mlijeka, ukuhati u zavrelo mlijeko, miješati, ohladiti, miješati maslac, umiješati pomalo šećer, umiješati kuhano brašno. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+322)

Sastojci

  • 20 žumanaca
  • 50 dkg šećera
  • 30 dkg brašna
  • korica od limuna
  • snijeg od bjelanjka

Krema:

  • Pola l mlijeka
  • 12 dkg brašna
  • 25 dkg vanili-šećera
  • 25 dkg maslaca

Glazura:

  • 40 dkg šećera
  • 4 bjelanjka

Poljupci

6 bjelanjka (snijeg)

  • 36 dkg šećera

Postupak pripreme

Od žumanjka, šećera, brašna i snijega izmiješajte biskvit-smjesu koju stavite peći. Kad je torta pečena i hladna, razreže se na listove koji se nadjenu kremom. Tortu  presvucite bijelom glazurom i ukrasite po  ljupcima od bijele pjene.

Krema: brašno izmiješajte s malo hladnog mlijeka, pa tu smjesu ukuhajte u zavrelo mlijeko i neprestano miješajte. Kad je smjesa gusta, ostavite ju da se ohladi. U međuvremenu miješajte maslac, dodajte šećer i dalje miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu umiješajte ohlađeno kuhano brašno.

Krema:  izmiješati brašno s malo mlijeka, ukuhati u zavrelo mlijeko, miješati, ohladiti, miješati maslac, umiješati pomalo šećer, umiješati kuhano brašno.

Prosjek: 4 (+322)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)