Proljetne šnite

Autor: tatjana   (palac x 3809) |moji recepti

14
4 bjelanjka 150 g šećera 150 g badema ili oraha 150 g maslaca 100 g brašna malo praška za pecivo Bjelanjci se umute u snijeg s pola količine šećera. Drugu polovicu šećera umiješati u maslac, dodati bademe i brašno pa smjesi dodati snijeg od bjelanjaka i šećera. Nije lako pomiješati bjelanjke i maslac, ali neka vas to ne obeshrabri. Peći a 150°C, 15 do 20 minuta (provjerite čačkalicom nakon 15, a ako treba, nastaviti peći još 5 minuta.) Srednji dio 4 žumanjka 15 dkg prah šećera Žumanjke dobro umutiti sa šećerom u prahu dok nije pjenasto i gusto pa premazati ispečeno tijesto i sušiti na 50°C 20-ak minuta. Kuhana krema 150 g šećera 150 g mljevenih oraha 1 vanilin šećer malo mlijeka 60 g maslaca Prokuhati orahe s malo mlijeka (toliko da prekriju i povežu orahe) šećerom i vanilin šećerom, tome dodati 60 g maslaca pa uredno i ravnomjerno premazati preko posušene smjese šećera i žumanjaka i posuti mljevenim orasima za ukras. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+10)
Nešto zahtjevniji kolač obzirom da se radi iz tri dijela, ali nakon što ga prvi put napravite, nećete žaliti truda.
proljetne šnite

Pečeni biskvit

  • 4 bjelanjka
  • 150 g šećera
  • 150 g badema ili oraha
  • 150 g maslaca
  • 100 g brašna
  • malo praška za pecivo

Bjelanjci se umute u snijeg s pola količine šećera. Drugu polovicu šećera umiješati u maslac, dodati bademe i brašno pa smjesi dodati snijeg od bjelanjaka i šećera. Nije lako pomiješati bjelanjke i maslac, ali neka vas to ne obeshrabri.

Peći a 150°C, 15 do 20 minuta (provjerite čačkalicom nakon 15, a ako treba, nastaviti peći još 5 minuta.)

Srednji dio

  • 4 žumanjka
  • 15 dkg prah šećera

Žumanjke dobro umutiti sa šećerom u prahu dok nije pjenasto i gusto pa premazati ispečeno tijesto i sušiti na 50°C 20-ak minuta.

Kuhana krema

  • 150 g šećera
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1 vanilin šećer
  • malo mlijeka
  • 60 g maslaca

Prokuhati orahe s malo mlijeka (toliko da prekriju i povežu orahe) šećerom i vanilin šećerom, tome dodati 60 g maslaca pa uredno i ravnomjerno premazati preko posušene smjese šećera i žumanjaka i posuti mljevenim orasima za ukras.

Prosjek: 4.7 (+10)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Jelena Jele's

Koji tip brašna ( glatko ili oštro ) je najbolje koristiti za ovakve kolače ? i koliko je to ˝ malo ˝ praška za pecivo za biskvit ? oće li biti puno ako bi stavila pola vrećice ? što bi se dogodilo ako bi stavila npr.cijelu vrećicu,da li bi onda biskvit jako narastao ili što ?

2
Slika korisnika Jelena Jele's

e da ! i koliko je to ˝ malo ˝ mlijeka za kuhanu kremu ? jel dovoljno 2 - 3 dcl ili ??

3
Slika korisnika Ivka Njegac's

#o :* To je stari recept poznat pod nazivom polu mjeseci ( sjekle su ga bake sa casos u obliku mjeseca ..)
Prvo : ako je maslac i secer dobro mikserom izmiksan u pjenastu masu, lagano umjesati kuhacom brasno i ulupan sne od bjeljanjka zajedno ( na izbjence zlicu brasna zlicu bjelanjka ( prethodno namazite pleh MARGARINOM i pospite brasnom ..da ste sigurni na se nece lijepiti , prstohvat griza pospite po plehu prethodno posutom sa brasnom .Peci na temperaturi 180* da ne padne !!!.Kada je kora pecena premazati zuti fil na vrucu koru i vratiti u rernu da se zuti fil osusi ( 5-6 min)
Drugo : malo mlijeka se pospe po orasima ..2-3 zlice , tek da su orasi vlazni i da se istopi secer , dovoljo je samo par minuta prokuhati ..
Trece ..ovaj kolac je testo sjeci kada se ohladi , zato se treba raditi dan - dva prije upotrebe !!..
ODLICAN je a moze se praviti sa duplom kolicinom za veliki pleh 40 x 32 cm ..
Kolac je skup , i odlican ali zdrav !!orasi se mogu pomjesati sa bademima ili ljesnjacima a mogu se staviti samo orasi !!
Pozdrav iskustvo je na mojoj strani !! Obozavam ovaj kolac !! \\(^o^)/

4
Slika korisnika Danka Genovic's

Ove stangle se zovu"Buter stangle".

5
Slika korisnika Danijela Petrovic's

Drugi naziv za ovaj kolač je kraljica štangle. Ja ga obožavam!

6
Slika korisnika DivnaElena's

ja ih znam kao stangle s dva fila,ali su preljepi,uvek se radi dupla doza,pozz

7
Slika korisnika Bisera Dolas's

<<<<<<<<< <3

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Slavonske šnite - PROČITAJTE Sedmo nebo - PROČITAJTE Juliška - PROČITAJTE Caruso šnite - PROČITAJTE Primorska pita - PROČITAJTE