Slatki panj

Autor:   (palac x 196) |moji recepti
recepti_bez_slike

Sastojci

  • 6 bjelanjka (snijeg)
  • 6 žumanjka
  • 20 dkg šećera
  • 15 dkg brašna
  • sok i korica od limuna
  • liker
  • 2 dkg pistacija

Krema: 

  • 4 žumanjka
  • 14 dkg šećera, vanilinog
  • dl mlijeka
  • dkg brašna
  • 25 dkg maslaca
  • 3 žlice crne kave
  • 6 dkg čokolade

Postupak pripreme

Od snijega, u koji se utuku žumanjci i šećer, te doda korica od limuna i brašno, ispecite biskvit-smjesu u namazanom i posutom žljebastom obliku. Kad je smjesa pečena i kad se ohladi, odrežite ju koso na krajevima i razrežite na dvije polovice. Od odrezane smjese imitirajte kvrge koje stavite na panj. Između ova dva lista stavite kremu, ali prije toga smjesu poškropite likerom. Vanjski dio obložite kremom tako da se krema štrca kroz vrećicu i imitira kora od drveta. Površinu kolača pospite usitnjenim pistacijama. Na panj se mogu staviti kvrge, a oko panja gljivice od marcipana.

Krema: žumanjak, šećer i vaniliju izmiješajte, dodajte mlijeko i brašno, pa smjesu tucite na pari dok ne zavrije. Kad se krema ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac. Polovicom kreme nadjenite panj, a u drugu polovicu umiješajte crnu kavu i čokolada. Ovom tamnom kremom obložite panj.

Krema:  skuhajte kavu, miješajte žumanjke, šećer, dodajte vaniliju, mlijeko, brašno, tucite na pari, ohladite, miješajte maslac, umiješajte kremu, razdijelite kremu na polovicu, u drugu polovicu umiješajte kavu i otopljenu čokoladu.

6 bjelanjka (snijeg) 6 žumanjka 20 dkg šećera 15 dkg brašna sok i korica od limuna liker 2 dkg pistacija Krema:  4 žumanjka 14 dkg šećera, vanilinog dl mlijeka dkg brašna 25 dkg maslaca 3 žlice crne kave 6 dkg čokolade Postupak pripreme Od snijega, u koji se utuku žumanjci i šećer, te doda korica od limuna i brašno, ispecite biskvit-smjesu u namazanom i posutom žljebastom obliku. Kad je smjesa pečena i kad se ohladi, odrežite ju koso na krajevima i razrežite na dvije polovice. Od odrezane smjese imitirajte kvrge koje stavite na panj. Između ova dva lista stavite kremu, ali prije toga smjesu poškropite likerom. Vanjski dio obložite kremom tako da se krema štrca kroz vrećicu i imitira kora od drveta. Površinu kolača pospite usitnjenim pistacijama. Na panj se mogu staviti kvrge, a oko panja gljivice od marcipana. Krema: žumanjak, šećer i vaniliju izmiješajte, dodajte mlijeko i brašno, pa smjesu tucite na pari dok ne zavrije. Kad se krema ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac. Polovicom kreme nadjenite panj, a u drugu polovicu umiješajte crnu kavu i čokolada. Ovom tamnom kremom obložite panj. Krema:  skuhajte kavu, miješajte žumanjke, šećer, dodajte vaniliju, mlijeko, brašno, tucite na pari, ohladite, miješajte maslac, umiješajte kremu, razdijelite kremu na polovicu, u drugu polovicu umiješajte kavu i otopljenu čokoladu.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
sedam i osam jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"