Kupola od malina

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 7138) |moji recepti

0

Jedna vrlo aromatična, lagana i osvježavajuća kombinacija malina s čokoladom i lješnjacima. Recept je iz novina, a navodno je dio talijanske kuhinje.

Recepti - 4 - slika

Biskvit:

 • 5 dag šećera
 • malo praška za pecivo
 • 3 jaja
 • malo soli
 • 7 dag gorke čokolade
 • 6 dag brašna
 • 5 dag poprženih lješnjaka.

Izmiksajte jaja sa šećerom i malo soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo, nasjeckajte čokoladu i popržene lješnjake(ostavite malo za posipat na kraju),pa umiješajte u tijesto.Pecite u okruglom kalupu na 180° oko 30 min.Hladan biskvit prerežite na pola.

Krema:

 • 1 vanilija
 • 20 dag šećera
 • 6 listića želatine
 • 50dag svježih ili zamrznutih malina
 • 2 žlice škrobnog brašna
 • 6 dl vrhnja za šlag
 • 1-2 žličice naribane narančine korice
 • marmelada.

Prokuhajte vaniliju i šećer u 1 dl vode.Dodajte maline i još kratko prokuhajte.Umiješajte škrobno brašno i narančinu koricu.U malo prohlađenu kremu dodajte otopljenu želatinu.Kad se smjesa dovoljno prohladi pomiješajte ju s izmiksanim vrhnjem za šlag.

Slaganje kolača:

Posudu kupolastog oblika obložite folijom.Ulijte malo manje od pola kreme.Polovicu biskvita izrežite na dimenzije kupole i s obje strane premažite marmeladom od malina(višanja,brusnica...),te stavite na kremu.Na biskvit ulijte ostatak kreme(malo ostaviti za kraj,za popravljanje rubova),a na kremu drugu polovicu biskvita premazanu marmeladom samo s donje strane.Lagano sve pritisnite da se poravna krema.Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku.

Sutradan iskrenite kupolu na podložak,malo poravnajte rubove ostatkom kreme i pospite ostatkom lješnjaka i čokolade.
 

Prosjek: 5 (+370)
5 dag šećera malo praška za pecivo 3 jaja malo soli 7 dag gorke čokolade 6 dag brašna 5 dag poprženih lješnjaka. Izmiksajte jaja sa šećerom i malo soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo, nasjeckajte čokoladu i popržene lješnjake(ostavite malo za posipat na kraju),pa umiješajte u tijesto.Pecite u okruglom kalupu na 180° oko 30 min.Hladan biskvit prerežite na pola. Krema: 1 vanilija 20 dag šećera 6 listića želatine 50dag svježih ili zamrznutih malina 2 žlice škrobnog brašna 6 dl vrhnja za šlag 1-2 žličice naribane narančine korice marmelada. Prokuhajte vaniliju i šećer u 1 dl vode.Dodajte maline i još kratko prokuhajte.Umiješajte škrobno brašno i narančinu koricu.U malo prohlađenu kremu dodajte otopljenu želatinu.Kad se smjesa dovoljno prohladi pomiješajte ju s izmiksanim vrhnjem za šlag. Slaganje kolača: Posudu kupolastog oblika obložite folijom.Ulijte malo manje od pola kreme.Polovicu biskvita izrežite na dimenzije kupole i s obje strane premažite marmeladom od malina(višanja,brusnica...),te stavite na kremu.Na biskvit ulijte ostatak kreme(malo ostaviti za kraj,za popravljanje rubova),a na kremu drugu polovicu biskvita premazanu marmeladom samo s donje strane.Lagano sve pritisnite da se poravna krema.Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku. Sutradan iskrenite kupolu na podložak,malo poravnajte rubove ostatkom kreme i pospite ostatkom lješnjaka i čokolade.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+370)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
+ nula = jedan
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Još malo.

Slika korisnika Lea N's

Treba vremena za ovu kombinaciju maline i čokolade, ali mislim da sve što bi komentirala bi bilo višak. Sve žene, probajte ovaj recept i svakako ostavite preko noći, ujutro je odlično! Hvala na receptu!!!!

ovo su moji recepti, lea

Slika korisnika Suzana Gleđ's

Ne dozvoljavaju mi staviti fotografiju.Šteta.Drago mi je da ju je netko konačno otkrio. =D>

Slika korisnika admin's

Koju dozvolu za fotografiju spominjete? nema nikakvih zabrana...

Slika korisnika Suzana Gleđ's

Ma ne,to je bilo prije dok je bio onaj natječaj za fotografiju.Sad više ne vrijedi ovaj komentar. :\">

"Još jedan recept iz TOP 50"