Kupola od malina

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 9190) |moji recepti

0
Jedna vrlo aromatična, lagana i osvježavajuća kombinacija malina s čokoladom i lješnjacima. Recept je iz novina, a navodno je dio talijanske kuhinje.
Recepti - 4 - slika

Biskvit:

  • 5 dag šećera
  • malo praška za pecivo
  • 3 jaja
  • malo soli
  • 7 dag gorke čokolade
  • 6 dag brašna
  • 5 dag poprženih lješnjaka.

Izmiksajte jaja sa šećerom i malo soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo, nasjeckajte čokoladu i popržene lješnjake(ostavite malo za posipat na kraju),pa umiješajte u tijesto.Pecite u okruglom kalupu na 180° oko 30 min.Hladan biskvit prerežite na pola.

Krema:

  • 1 vanilija
  • 20 dag šećera
  • 6 listića želatine
  • 50dag svježih ili zamrznutih malina
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 6 dl vrhnja za šlag
  • 1-2 žličice naribane narančine korice
  • marmelada.

Prokuhajte vaniliju i šećer u 1 dl vode.Dodajte maline i još kratko prokuhajte.Umiješajte škrobno brašno i narančinu koricu.U malo prohlađenu kremu dodajte otopljenu želatinu.Kad se smjesa dovoljno prohladi pomiješajte ju s izmiksanim vrhnjem za šlag.

Slaganje kolača:

Posudu kupolastog oblika obložite folijom.Ulijte malo manje od pola kreme.Polovicu biskvita izrežite na dimenzije kupole i s obje strane premažite marmeladom od malina(višanja,brusnica...),te stavite na kremu.Na biskvit ulijte ostatak kreme(malo ostaviti za kraj,za popravljanje rubova),a na kremu drugu polovicu biskvita premazanu marmeladom samo s donje strane.Lagano sve pritisnite da se poravna krema.Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku.

Sutradan iskrenite kupolu na podložak,malo poravnajte rubove ostatkom kreme i pospite ostatkom lješnjaka i čokolade.
 

Prosjek: 5 (+370)
5 dag šećera malo praška za pecivo 3 jaja malo soli 7 dag gorke čokolade 6 dag brašna 5 dag poprženih lješnjaka. Izmiksajte jaja sa šećerom i malo soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo, nasjeckajte čokoladu i popržene lješnjake(ostavite malo za posipat na kraju),pa umiješajte u tijesto.Pecite u okruglom kalupu na 180° oko 30 min.Hladan biskvit prerežite na pola. Krema: 1 vanilija 20 dag šećera 6 listića želatine 50dag svježih ili zamrznutih malina 2 žlice škrobnog brašna 6 dl vrhnja za šlag 1-2 žličice naribane narančine korice marmelada. Prokuhajte vaniliju i šećer u 1 dl vode.Dodajte maline i još kratko prokuhajte.Umiješajte škrobno brašno i narančinu koricu.U malo prohlađenu kremu dodajte otopljenu želatinu.Kad se smjesa dovoljno prohladi pomiješajte ju s izmiksanim vrhnjem za šlag. Slaganje kolača: Posudu kupolastog oblika obložite folijom.Ulijte malo manje od pola kreme.Polovicu biskvita izrežite na dimenzije kupole i s obje strane premažite marmeladom od malina(višanja,brusnica...),te stavite na kremu.Na biskvit ulijte ostatak kreme(malo ostaviti za kraj,za popravljanje rubova),a na kremu drugu polovicu biskvita premazanu marmeladom samo s donje strane.Lagano sve pritisnite da se poravna krema.Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku. Sutradan iskrenite kupolu na podložak,malo poravnajte rubove ostatkom kreme i pospite ostatkom lješnjaka i čokolade.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+370)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Još malo.

2
Slika korisnika Lea N's

Treba vremena za ovu kombinaciju maline i čokolade, ali mislim da sve što bi komentirala bi bilo višak. Sve žene, probajte ovaj recept i svakako ostavite preko noći, ujutro je odlično! Hvala na receptu!!!!

ovo su moji recepti, lea

3
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Ne dozvoljavaju mi staviti fotografiju.Šteta.Drago mi je da ju je netko konačno otkrio. =D>

4
Slika korisnika admin's

Koju dozvolu za fotografiju spominjete? nema nikakvih zabrana...

5
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Ma ne,to je bilo prije dok je bio onaj natječaj za fotografiju.Sad više ne vrijedi ovaj komentar. :\">

"Još jedan recept iz TOP 50"