Kobasice u balzamičnom octu

Autor: sntomic   (palac x 98461) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 (oko 340 g) pakiranje kranjskih kobasica (kobasice za kuhanje i pečenje) 1 dcl balzamičnog octa 2 dcl vina (dobro bi bilo crno ali ja sam stavila bijelo ovaj put) 3-4 žlice maslinova ulja svježi peršin za posipanje Postupak: Kobasice izrezati na komade dužine oko 1 - 1,5 cm U tavi ugrijati maslinovo ulje pa na vruće ulje ubciti izrezane kobasice, dobro ih propržiti sa svih strana Skloniti malo s vatre da se umiri* pa usuti balzamični ocat, vratiti na vatru i dodati vino. Sve nastaviti kuhati na laganoj vatri dok se vino i ocat ne reduciraju na pola! Poslužiti posuto svježim peršinom uz neki prilog po želji! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+615)
jednostavne kobasice, pripremljene na malo drugačiji način!
Kobasice u balzamičnom octu

Sastojci

  • 1 (oko 340 g) pakiranje kranjskih kobasica (kobasice za kuhanje i pečenje)
  • 1 dcl balzamičnog octa
  • 2 dcl vina (dobro bi bilo crno ali ja sam stavila bijelo ovaj put)
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • svježi peršin za posipanje

Postupak:

Kobasice izrezati na komade dužine oko 1 - 1,5 cm
U tavi ugrijati maslinovo ulje pa na vruće ulje ubciti izrezane kobasice, dobro ih propržiti sa svih strana
Skloniti malo s vatre da se umiri* pa usuti balzamični ocat, vratiti na vatru i dodati vino. Sve nastaviti kuhati na laganoj vatri dok se vino i ocat ne reduciraju na pola!
Poslužiti posuto svježim peršinom uz neki prilog po želji!

Prosjek: 4 (+615)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ante Ačkar's

Ovo se mora kušati.