Piletina u peršinu

Autor: tatjana   (palac x 1826) |moji recepti

8

Da ne bude zabune, umak od peršina je od korijena, a ne od lista.

Piletina u peršinu

Prema ovom aromatičan i finom receptu, piletinu pripremaju u starom zagrebačkom restoranu Puntijar.

Sastojci

  • 80 dkg filetiranog bijelog pilećeg mesa
  • 2 dcl vina
  • 2 dcl temeljca
  • 4 veća korjena peršina
  • 2 žlice meda
  • sol, papar, đumir po ukusu
  • malo muškatnog oraščića i šafrana za boju
  • maslac za prženje

Priprema

Popržiti bijelo pileće meso na maslacu da sa svih strana „pobijeli“.

Korijen od peršina kuhati u juhi i vinu i kad je kuhan (mekan), propasirati ga i vratiti u juhu i vino. Dodati med i ostale sastojke, staviti bijelo meso, pustiti da zakipi pa kuhati na laganoj vatri desetak minuta.

Prosjek: 5 (+668)
80 dkg filetiranog bijelog pilećeg mesa 2 dcl vina 2 dcl temeljca 4 veća korjena peršina 2 žlice meda sol, papar, đumir po ukusu malo muškatnog oraščića i šafrana za boju maslac za prženje Priprema Popržiti bijelo pileće meso na maslacu da sa svih strana „pobijeli“. Korijen od peršina kuhati u juhi i vinu i kad je kuhan (mekan), propasirati ga i vratiti u juhu i vino. Dodati med i ostale sastojke, staviti bijelo meso, pustiti da zakipi pa kuhati na laganoj vatri desetak minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+668)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest + = sedam
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Stefica Regvar's

ukusno....zanimljiv recept...

Slika korisnika vanesa's

Stefice , odlično ! A znaš štaje još dobro , piletina sa umako od gorgonzole !!! :)

Slika korisnika Tjedni menu's

Izvrstan recept

Slika korisnika Nepoznatio korisnik's

Isprobano uz rižu kao prilog i jako je fino. Pohvale kuharu.

Slika korisnika Tome Paranet's

Odlično jelo. Preporučio bih vam italijansku piletinu sa pršutom, bosiljkom i pasuljom. Nije teško za pripremu, a veoma je ukusno. Detaljan opis recepta imate na http://catering-beograd.com

"Još jedan recept iz TOP 50"