Kaneloni s mesom

recepti_bez_slike
Baš sam oduševljena, bili smo za vikend kod prijatelja na ručku i zadivila me kuharica, nisam već dugo jela nešto tako fino. Napravila je roladice s mesom, koje su u sekundi nestale. Prepisala sam recept, evo dijelim ga s vama, zato sretno, ispalo mi je odlično iz prvog pokušaja

Sastojci:


  • 35 dag brašna

  • 6 jaja

  • 35 dag mljevene junetine

  • 1 glavica luka

  • 1 žlica slatkog vrhnja

  • 1 dl mlijeka

  • 10 dag naribanog sira parmezana

  • 1 grančica peršinovog lista

  • malo origana

  • ulje, maslac, papar, sol 

postupak pripreme:

Od brašna, dva jaja i malo posoljene vode umijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na dasci posutoj brašnom na debljinu od 1 mm i izrežite na kvadrate veličine 10x 10 cm. Zatim ih samo malo skuhajte u dosta posoljene kipuće vode. Ocijedite ih pa ih odmah stavite na nekoliko minuta u hladnu vodu. Tada ih pažljivo iz te vode ocijedite i svaki komad stavljajte, jedan pored drugoga, na čistu kuhinjsku krpu i malo prosušite. U međuvremenu priredite nadjev za kanelone: na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso i pirjajte da tekućina ispari. Skinite s vatre, posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršinov list i origano i potpuno ohladite. U ohlađenu smjesu umiješajte 1 jaje i slatko vrhnje . Zatim na svaki komad tijesta stavite nadjev, uvijte ih u kanelone (roladice) pa ih slažite, jedan pored drugoga, u prikladnu namašćenu posudu. Odozgo stavite nekoliko grudica maslaca. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na laganoj vatri. Potkraj pečenja kanelone prelijte mješavinom od 3 jaja,mlijeka i malo soli te pospite naribanim sirom.


 

Prosjek: 5 (+3)
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Broj osoba: 4
  • Sastojci: maslac / jaja
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zdravkica's

kanelone sam prvi put probala kod susjede i do tada nisam pojma imala o ćemu se radi. Od tada kod kuće imam obavezno 2-3 paketa mala smotuljka od tjestenine za ovo fino jelo. Kaneloni s mesom su tako postala dostojna zamjena za lazanje kod nas, a radila sam prema Erikinom receptu i ispao je jako dobar!!!

2
Slika korisnika ErikaT's

Dobar tek!