Punjeni fazan Zelendvor

Autor: LanaM   (palac x 33841) |moji recepti

0
2 fazana 0,05 kg maslaca 0,05 kg meda pileći temeljac Sol Glavica luka  1 dl ulja fazanova i pileća jetra češnjak 2 jaja 1 dl vinjaka Peršin list Papar Priprema: Fazane očistite i posolite. Pripremite nadjev: popržite nasjeckani luk, dodajte jetrica i kratko ispirjajte. Neka se ohladi. Tada dodajte omekšano pecivo, jaja, češnjak, sol i papar. Fazane punite nadjevom, otvor pričvrstite špalom i stavite ih u posudu sa poklopcem. Zalijte sa malo temeljca i kuhajte pokrivene u pećnici pola sata. Zatim skinite poklopac, prelijte mješavinom meda i maslaca i pecite podlijevajući, dok meso ne omekša. Pred kraj pečenja prelijte fazana vinjakom i još malo zapecite da dobije hrskavu koricu. Uz fazana ponudite kuhane kruške ili džem od brusnica.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • 2 fazana
  • 0,05 kg maslaca
  • 0,05 kg meda
  • pileći temeljac
  • Sol
  • Glavica luka
  •  1 dl ulja
  • fazanova i pileća jetra
  • češnjak
  • 2 jaja
  • 1 dl vinjaka
  • Peršin list
  • Papar

Priprema:

Fazane očistite i posolite. Pripremite nadjev: popržite nasjeckani luk, dodajte jetrica i kratko ispirjajte. Neka se ohladi. Tada dodajte omekšano pecivo, jaja, češnjak, sol i papar. Fazane punite nadjevom, otvor pričvrstite špalom i stavite ih u posudu sa poklopcem. Zalijte sa malo temeljca i kuhajte pokrivene u pećnici pola sata. Zatim skinite poklopac, prelijte mješavinom meda i maslaca i pecite podlijevajući, dok meso ne omekša. Pred kraj pečenja prelijte fazana vinjakom i još malo zapecite da dobije hrskavu koricu.
Uz fazana ponudite kuhane kruške ili džem od brusnica. 

Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)