Hvarska šalša

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 85066) |moji recepti

1
1,5 dl maslinovog ulja 25 dag luka 1 žlica usitnjenog češnjaka 1 kg oguljenih rajčica 3 dl bijelog hvarskog (može i neko drugo,ali je uvijek bitno da bude kvalitetnije) vina sol papar 1 grančica ružmarina 2 lovorova lista 1 žlica šećera 1 svežnjić peršinovog lišća Priprema: Prodinstati nasjeckani luk,potom dodati rajčicu i češnjak. Kuhati oko pola sata. Dodati vino,ružmarin,lovor i šećer. Kuhati dugo dok se umak zgusne. Posoliti,popapriti i dodati nasjeckani peršin.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+5)
Evo nešto za ove vrućine,pa i oni koji ne idu na ljetovanje mogu malo maštati.Recept je iz jednog časopisa s tjesteninom.Nakon što sam ga prvi put radila,odmah sam ga usvojila.Napisat ću original iako radim odoka,a dodala sam još i malo bosiljka.
Hvarska šalša - slika

Sastojci:

  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 25 dag luka
  • 1 žlica usitnjenog češnjaka
  • 1 kg oguljenih rajčica
  • 3 dl bijelog hvarskog (može i neko drugo,ali je uvijek bitno da bude kvalitetnije) vina
  • sol
  • papar
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica šećera
  • 1 svežnjić peršinovog lišća

Priprema:

Prodinstati nasjeckani luk,potom dodati rajčicu i češnjak. Kuhati oko pola sata. Dodati vino,ružmarin,lovor i šećer. Kuhati dugo dok se umak zgusne. Posoliti,popapriti i dodati nasjeckani peršin.

 

Prosjek: 4.8 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika katzenlilo's

Mora da je jako dobro samo sto ja nisam ljubitelj jela sa vinom
#o

2
Slika korisnika katzenlilo's

Mora da je jako dobro samo sto ja nisam ljubitelj jela sa vinom
#o

3
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

E ovo ja moram napravit dragome uskoro ! Stvarno je turbo jednostavno !

4
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

super je ova šalša, a hvarski otkos još bolji!