Gulaš od svinjske jetre

recepti_bez_slike
45 dag svinjske jetre 4 glavice luka 1 režanj češnjaka dl kiselog vrhnja 3 žlice pirea od rajčice 3 žlice bijelog vina 3 žlice brašna mljevena crvena paprika (slatka) dl mlijeka ulje vegeta papar sol Priprema: Jetru operite, narežite na tanke odreske, potopite u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte odreske uvaljane u brašno i zajedno pržite oko 10 minuta, a zatim je izvadite na pladanj i držite na toplome. U istu masnoću dodajte žlicu brašna, mješavinu kiselog vrhnja i pirea od rajčice, nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite i popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom. Zalijte vinom i vodom. Kada zakipi, dodajte jetru i zajedno kratko prokuhajte. Poslužite uz kuhane makarone, koje ste posuli nasjeckanim peršinovim listom i posuli naribanim tvrdim sirom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)

Sastojci:

  • 45 dag svinjske jetre
  • 4 glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • dl kiselog vrhnja
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 3 žlice bijelog vina
  • 3 žlice brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • dl mlijeka
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Jetru operite, narežite na tanke odreske, potopite u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte odreske uvaljane u brašno i zajedno pržite oko 10 minuta, a zatim je izvadite na pladanj i držite na toplome. U istu masnoću dodajte žlicu brašna, mješavinu kiselog vrhnja i pirea od rajčice, nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite i popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom. Zalijte vinom i vodom. Kada zakipi, dodajte jetru i zajedno kratko prokuhajte. Poslužite uz kuhane makarone, koje ste posuli nasjeckanim peršinovim listom i posuli naribanim tvrdim sirom.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)