Fazan punjen vrganjima

Autor: antonella   (palac x 5272) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 fazan 15 dag vrganja 4 tanka odreska suhe slanine 1 glavica luka 3 dl bijelog vina 1 limun maslac ulje papar sol  priprema Da bi meso fazana bilo ukusnije preporuča se da se fazan poslije odstrela ne priprema, nego da odleži 2 do 3 dana u perju na suhom, hladnom i zračnom mjestu. Tada fazana očistite od perja (čisti se na suho, ne uranja se u kipuću vodu), posolite i pustite stajati 1 do 2 sata na hladnom mjestu. Za to vrijeme vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće, kuhajte ih 10 minuta u vinu a zatim ocijedite. Na ulju popržite nasjeckani luk zajedno s usitnjenom fazanovom jetrom. Maknite s vatre, ohladite, dodajte vrganje, posolite i popaprite. Zatim ovom smjesom napunite utrobu fazana i zašijte bijelim koncem. Cijelog fazana namažite maslacem u koji ste umiješali malo mljevenog papra. Obložite ga odrescima slanine i zavežite bijelim koncem. Stavite u prikladnu nauljenu posudu, zatim u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri. Za vrijeme pečenja fazana zalijevajte limunovim sokom, vinom i masnoćom, koju za vrijeme pečenja slanina pusti. S pečenog fazana skinite konac i slaninu, narežite ga na četiri komada tako da na svakom bude nadjeva od gljiva. Poslužite uz zeleni pire od krumpira (u pire umiješajte nasjeckani peršinov list) i salatu od kiselih paprika. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Jeste vi meni za jednog fazana? Probajte, i da, nemojte zaboraviti napuniti ga vrganjima

Sastojci:

  • 1 fazan
  • 15 dag vrganja
  • 4 tanka odreska suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 3 dl bijelog vina
  • 1 limun
  • maslac
  • ulje
  • papar
  • sol

 priprema

Da bi meso fazana bilo ukusnije preporuča se da se fazan poslije odstrela ne priprema, nego da odleži 2 do 3 dana u perju na suhom, hladnom i zračnom mjestu. Tada fazana očistite od perja (čisti se na suho, ne uranja se u kipuću vodu), posolite i pustite stajati 1 do 2 sata na hladnom mjestu. Za to vrijeme vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće, kuhajte ih 10 minuta u vinu a zatim ocijedite. Na ulju popržite nasjeckani luk zajedno s usitnjenom fazanovom jetrom. Maknite s vatre, ohladite, dodajte vrganje, posolite i popaprite. Zatim ovom smjesom napunite utrobu fazana i zašijte bijelim koncem. Cijelog fazana namažite maslacem u koji ste umiješali malo mljevenog papra. Obložite ga odrescima slanine i zavežite bijelim koncem. Stavite u prikladnu nauljenu posudu, zatim u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri. Za vrijeme pečenja fazana zalijevajte limunovim sokom, vinom i masnoćom, koju za vrijeme pečenja slanina pusti. S pečenog fazana skinite konac i slaninu, narežite ga na četiri komada tako da na svakom bude nadjeva od gljiva. Poslužite uz zeleni pire od krumpira (u pire umiješajte nasjeckani peršinov list) i salatu od kiselih paprika.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)