Drobljenac sa džemom od šljiva

recepti_bez_slike
Iako nije mjesec veljača, mjesec zaljubljenih, jučer me suprug tako iznenadio kulinarskim umijećem, napravio mi je kako on kaže -drobljenac sa džemom od šljiva. Nakon napornog dana nije bilo boljeg inenađenja, a jedva sam ga nagovorila da mi prepiše recept kako bi ga podijelila s vama. Ajde dečki, napravite i vi svojim djevojkama / ženama ovaj drobljenac.

Sastojci:


  • 4 jaja

  • 5 dl mlijeka

  • 20 dag brašna

  • 3 žlice šećera

  • 8 žlica domaćeg džema od šljiva

  • 1 vanilin-šećer

  • ulje     

 


postupak pripreme: 

Jaja, mlijeko, šećer, vanilin-šećer i brašno izmiješajte u glatku smjesu. U tavi zagrijte ulje, ulijte tijesto da bude visoko pola centimetra pa pržite najprije s jedne strane, a zatim okrenite i pržite s druge strane da lijepo porumeni. Pečeno tijesto natrgajte vilicom na manje komade, rasporedite ga u tanjure i prelijte džemom od šljiva.


Savjet: Za kuhanje mlijeka uvijek koristite samo za to namijenjenu posudu, jer mlijeko lako prima strane mirise, pa u svakom slučaju temeljito očistite posudu prije kuhanja.


Savjet: Nikada ne ostavljajte drške posuđa u kojima se nešto kuha prema vanjskoj strani, kako ih u prolazu netko ne bi zakvačio. Kad radite u kuhinji, izbjegavajte široke haljine i sintetične tkanine.

Prosjek: 4 (+460)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ružica Pisarov's

dopadami se ovaj slatkis brzo je gotovo i nije skupo hvala za recept.