Dalmatinska savijača

recepti_bez_slike
60 dag tankog tijesta za savijaču ulje Nadjev 10 dag šećera 10 dag mljevenih oraha 5 dag mljevenih badema 10 dag suhih smokava 10 dag grožđica 10 dag mljevenih rogača 3 jaja 1 limun 1 naranča šećer u prahu za posipanje   Priprema: Izmiješajte u povezanu smjesu jaja, šećer, mljevene orahe, bademe, rogače, grožđice, narezane smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu, prethodno dobro opranu. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite pripremljeni nadjev tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, savijte u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom, a nakon 30 minuta pospite je šećerom u prahu i narežite na veće komade.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+461)
Miris Dalmacije u vašem domu....

Sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • ulje

Nadjev

  • 10 dag šećera
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 5 dag mljevenih badema
  • 10 dag suhih smokava
  • 10 dag grožđica
  • 10 dag mljevenih rogača
  • 3 jaja
  • 1 limun
  • 1 naranča
  • šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

Izmiješajte u povezanu smjesu jaja, šećer, mljevene orahe, bademe, rogače, grožđice, narezane smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu, prethodno dobro opranu. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite pripremljeni nadjev tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, savijte u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom, a nakon 30 minuta pospite je šećerom u prahu i narežite na veće komade.

 

Prosjek: 5 (+461)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Ovo sam jednom radila,ali je u receptu bili lisnato tijesto.Mislila sam da bi bilo bolje s korama,no bilo mi je suho.Probat ću s lisnatim.Inače je jako ukusno.