Tanko tijesto

recepti_bez_slike
30 dag brašna 2 žlice ulja sol 1 žlica octa 1,5 dl mlake vode Postupak pripreme Na dasku prosijte brašno, u sredinu stavite ulje i nožem izrađujte tijesto dodajući mlaku vodu, kojoj ste dodali sol i ocat. Zatim tijesto izrađujte rukom (tukući o dasku), tako dugo dok ne postane glatko. Tijesto zatim razdijelite na dva dijela, oblikujte kruščiće, premažite ih uljem i prekrijte ugrijanom posudom, pa ostavite počivati oko 1/2 sata.
Stolnjak pospite brašnom, tijesto valjkom malo izvaljajte, a zatim ga rukama dalje razvlačite dok ne postane prozirno. Debele krajeve (okrajke) odrežite, a tijesto ostavite da se malo posuši, te prije željenog nadijevanja poškropite cijeli list rastopljenom masnoćom.Tanko tijesto se najčešće koristi za štrudle i savijače.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Recept za tjesto za pizzu ili za tople sendviče najbolji recept Tijesto za domaću pizzu ›

Sastojci

  • 30 dag brašna
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • 1 žlica octa
  • 1,5 dl mlake vode

Postupak pripreme

Na dasku prosijte brašno, u sredinu stavite ulje i nožem izrađujte tijesto dodajući mlaku vodu, kojoj ste dodali sol i ocat. Zatim tijesto izrađujte rukom (tukući o dasku), tako dugo dok ne postane glatko.

Tijesto zatim razdijelite na dva dijela, oblikujte kruščiće, premažite ih uljem i prekrijte ugrijanom posudom, pa ostavite počivati oko 1/2 sata.
Stolnjak pospite brašnom, tijesto valjkom malo izvaljajte, a zatim ga rukama dalje razvlačite dok ne postane prozirno. Debele krajeve (okrajke) odrežite, a tijesto ostavite da se malo posuši, te prije željenog nadijevanja poškropite cijeli list rastopljenom masnoćom.Tanko tijesto se najčešće koristi za štrudle i savijače. 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)