Pekmezi bez šećera

Nekoliko kg voća (jabuka, šljiva, marelica, bresaka, krušaka). 1 mala žlica soli na 1 kg voća. Staklenke, celofan, gumice. Priprema: Voće naribamo ili sameljemo u stroju za mljevenje. Dodamo sol i kuhamo na laganoj vatri 3 do 4 sata uz stalno miješanje. Još toplo voće stavljamo u tople sterilizirane staklenke. Stavljamo celofan s gumicom. Pasteriziramo, čuvamo na mračnom, hladnom mjestu. Napomena: Ukusno je i ako pola sata prije kraja kuhanja dodamo mljeveni anis ili naribanu koru limuna i naranče.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Pekmezi bez šećera - super za sve koji moraju dodatno paziti na zdravlje

Sastojci:

Nekoliko kg voća (jabuka, šljiva, marelica, bresaka, krušaka).
1 mala žlica soli na 1 kg voća.
Staklenke, celofan, gumice.

Priprema:

Voće naribamo ili sameljemo u stroju za mljevenje.
Dodamo sol i kuhamo na laganoj vatri 3 do 4 sata uz stalno miješanje.

Još toplo voće stavljamo u tople sterilizirane staklenke.
Stavljamo celofan s gumicom.
Pasteriziramo, čuvamo na mračnom, hladnom mjestu.

Napomena:
Ukusno je i ako pola sata prije kraja kuhanja dodamo mljeveni anis ili naribanu koru limuna i naranče.
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: http://food.harmony.hr
  • Vrijeme pripreme: 4 sata
  • Vaše oznake (tagovi): pekmez
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)