Sok od bazge

Autor:   (palac x 1434) |moji recepti

Ovo nije sirup, nego sok od bazge za brzu potrošnju. Vrlo je osvježavajući i idealan za vruće dane.

sok od bazge

Sastojci

  • 5 cvjetova bazge
  • 5 l vode
  • 1 kg šećera
  • 1 limun narezan na kolute
  • 3 žličice limunske kiseline

Sve sastojke staviti u staklenu, ostaviti na suncu 10 dana, a zatim procjediti i uliti u boce. Ovaj sok je za brzu potrošnju pa ga treba čuvati u hladnjaku. Recept za sirup je na ovom ovdje.

5 cvjetova bazge 5 l vode 1 kg šećera 1 limun narezan na kolute 3 žličice limunske kiseline Sve sastojke staviti u staklenu, ostaviti na suncu 10 dana, a zatim procjediti i uliti u boce. Ovaj sok je za brzu potrošnju pa ga treba čuvati u hladnjaku. Recept za sirup je na ovom ovdje.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i pet jednako je sedam
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Silvija Gal's

Ja volim jako sok od bazge, radila sam ga prošle godine ali nažalost ove ne jer mi je problem brati je zbog trudnoće; inače je preporučam svima!

Slika korisnika Ljilja Shalamanov's

Odlicno. Moja stara majka je pravila sirup: 55 cvetova, 5 l vode, 5 kg secera, 3 limuntusa, sok od limuna (dva, tri, cetiri...) - stoji 24 casa, promesa se, puni u flase i moze da stoji preko cele godine. Na makedonskom BAZGA se zove BOZEL, a na srpskom ZOVA. Sada znam i na hrvatskom, jedino ne znam na slovenackom ! Da li Vi znate? Pozzz

Slika korisnika creed's

svake godine ista dilema - gdje cuvate sok od bazge? ako ga ostavim na sobnoj temperaturi ubrzo mi se napravi onaj talog na vrhu (usput - kako to rjesavate - ja sam cesto znala procijediti sa gazom al mi se ne da svaki put....). U frizderu nemam mjesta, na tavaniu je pretoplo...a ionako mi zauzima dosta mjesta u kihinji. Uglavnom, kako ga konzervirati a da mi se ne pokvari?

Slika korisnika rockiva's

Mi ga tako brzo popijemo da se ne stigne pokvarti :))) Jedne godine sam zeznula tako da sam u svakog kapnula limun jer mi tako bude ukusniji - podsjeća na finu domaću limunadu - ali se puno brže pokvario.  Onaj talog se i meni javlja, al ga maknem žlicom.

dobar tek!!!

Slika korisnika pinky's

negdje na forumu ovdje sam naišla na odličnu ideju - zamrzeš kockice soka i samo vadiš iz frizera kad se zaželiš soka od bazge.
creed, nadam se da ce ti ova ideja dobro doci :)

"Još jedan recept iz TOP 50"