Malinovac - sirup od malina

Autor:   (palac x 1456) |moji recepti

Sirup od malina, malinovac, jednostavno je pripremiti, iako će biti potrebna dva dana. Jednaka količina voće i šećera, uz malo truda pretvorit ćete u sirup je, koji promješan s vodom, idealan osvježavaju napitak.

malinovac

Sastojci

  • 1 kg malina
  • 1 kg šećera

Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći.

Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi.

U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer.

Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući

Priprema boca

  • boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva
  • vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta

Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem.

1 kg malina 1 kg šećera Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći. Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi. U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer. Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući Priprema boca boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
tri i jednako je deset
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika alex's

ovo mi se čini skroz ok

Slika korisnika nina84's

Ovaj sok mi je super!!!! =D>

Slika korisnika vejven's

Hvalaaa!

Slika korisnika mini's

jao kako je odličan sokić! čak sam čula da ako ostavimo 24 sata da odstoji i tek onda probamo, da je još bolji!

"Još jedan recept iz TOP 50"