Džem od jagoda

Autor: tatjana   (palac x 2017) |moji recepti

4

Krajem svibnja tržnice su pune domaćih jagoda pa je vrijeme za pripremu koje teglice džema.

džem od jagoda

Džem je porijeklom englesko jelo koje se danas udomaćilo u svakom kutku svijeta. Od svake vrste zrelog voća može se pripraviti domaći džem.

Sastojci

750 g šećera
1 kg jagoda

Priprema

Jagode oprati odstraniti im peteljke, osušiti ih i slagati na dno posude, posuti šećerom i tako redom dok se ne potroše sve jagode i šećer. Na kilogram jagoda ide 3/4 kg šećera.

Ošećerene jagode ostave se pokrivene preko noći, a drugi dan se ukuhaju 20-ak minuta dok sok ne postane gust. Jagode ne treba miješati kako se ne bi raskašile, nego samo povremeno posudu malo protresti, da jagode ne zagore. Gotov džem dok je još topao uliti u potpuno čiste i u pečnici zagrijane staklenke, pa staviti u pečnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se staklenke steriliziraju, a džem lagano zapeče. Još tople staklenke hermetički zatvoriti.

Prosjek: 3 (+2)
750 g šećera 1 kg jagoda Priprema Jagode oprati odstraniti im peteljke, osušiti ih i slagati na dno posude, posuti šećerom i tako redom dok se ne potroše sve jagode i šećer. Na kilogram jagoda ide 3/4 kg šećera. Ošećerene jagode ostave se pokrivene preko noći, a drugi dan se ukuhaju 20-ak minuta dok sok ne postane gust. Jagode ne treba miješati kako se ne bi raskašile, nego samo povremeno posudu malo protresti, da jagode ne zagore. Gotov džem dok je još topao uliti u potpuno čiste i u pečnici zagrijane staklenke, pa staviti u pečnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se staklenke steriliziraju, a džem lagano zapeče. Još tople staklenke hermetički zatvoriti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
+ šest = četrnaest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"