Sok od bobica bazge

Autor: tatjana   (palac x 2228) |moji recepti

0

Plodovi bazge, tamne bobice koje bojom podsjećaju na borovnice, ali otprilike upola manje, tradicionalno se koriste za pripremu sirupa, vina, džema ili u kolačima.

sok od bobica bazge

Osim osvježavajućeg okusa, uvriježeno je mišljenje da sok od bazge ublažava simptome gripe, povišene temperature, grlobolju i kašalj.

Sastojci

  • 5 kg bobica od bazge
  • 2 kg šećera
  • 1 litra vode
  • 1 vrećica konzervansa
  • kora od 1 limuna
  • 5-10 klinčića (po okusu)

Piprema

Odvojiti bobice od peteljki, oprati ih, staviti u lonac s debelim dnom i preliti vodom. Kuhati na laganoj vatri dok ne zavrije, maknuti s vatre, dodati šećer, limunovu koru narezanu na trakice i klinčiće pa vratiti na laganu vatru da ponovno zavrije i kuhati 10-ak minuta. Maknuti s vatre, dodati vrećicu konzervansa i uliti u boce. Ovako pripremljeni sirup razrjeđuje se vodom.

photo by Chiot's Run

 

Prosjek: 3.8 (+4)
5 kg bobica od bazge 2 kg šećera 1 litra vode 1 vrećica konzervansa kora od 1 limuna 5-10 klinčića (po okusu) Piprema Odvojiti bobice od peteljki, oprati ih, staviti u lonac s debelim dnom i preliti vodom. Kuhati na laganoj vatri dok ne zavrije, maknuti s vatre, dodati šećer, limunovu koru narezanu na trakice i klinčiće pa vratiti na laganu vatru da ponovno zavrije i kuhati 10-ak minuta. Maknuti s vatre, dodati vrećicu konzervansa i uliti u boce. Ovako pripremljeni sirup razrjeđuje se vodom. photo by Chiot's Run   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+4)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
dva + četiri =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
1
Slika korisnika zlatko's

Molio bih da mi netko pošalje recept
za pekmez od sušenih bazginih bobica. Hvala.

2
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

ja sam radipa pekmez od svježi bobicai to: 2kg očišćenih svježih bobica 1kg šečera,to sam lagano kuhaladok nije postalo željene gustoće,i dodala i sok od limuna ili žličicu limuntusa,vruće uzagrijane flašice i u pečnicu na 100 stup.pasterizirat.i to je to super je vrijedi probati poz

3
Slika korisnika Paulina's

Molila bih da mi netko posalje recept za sok od jabuka (bez mrkve!), hvala unaprijed!

4
Slika korisnika Ana Pour's

1,5 kilograma očišćenih jabuka, 600 grama šećera, 20 grama limunske kiseline, 6 litara vode. U posudu narežite očišćene jabuke i zalite sa 1 litrom vode pa kuhajte dok ne omekane. Kada jabuke omekane treba ih procjediti, a jabuke samljeti u kašu. U veću posudu (oko 9-10 litara) dodati kašu od jabuka, šećer, limunsku kiselinu i zaliti sa preostalom vodom. Kuhati nekih 25 minuta. Kada je kuhano vrući sok uliti u vruće boce. Kada se ohladi pospremiti.

5
Slika korisnika cokoladni's

molio bih da mi neko objasni uvezi cvet od bozga i bobice ja znam od stariji nasi kako su govorili 'cvjet od bozga moze se koristiti ali kad vec postane uzdreo znaci u vidu bobice onda postaje otrovan dali je istina ??

6
Slika korisnika Ana Smojver's

istina je,ali prokuhavanjem bobica,nestaju svi toksini i otrovi iz njih:))
:) :)

7
Slika korisnika Stole Stole Dragana's

jel mi mozete reči koliko se litara dobije sirupa od jedne smjese hvala...

8
Slika korisnika Stole Stole Dragana's

jel mi mozete reči koliko se litara dobije sirupa od jedne smjese hvala...

"Još jedan recept iz TOP 50"