Dalmatinska pašticada

Autor: mamica   (palac x 47271) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
750 g goveđeg mesa od buta 6 karanfilića 2 češnja bijelog luka isječenog uzduž 100 g dimljene slanine isječene na štapiće 5 dcl vinskog octa 100 g masti 1 glavica naribanog crvenog luka 1 kriška celera isječena na kockice sol papar 1/8 žličice morskog oraščića u prahu 1 žličica gusto ukuhanih rajčica 1 čaša prošeka bistra juha po potrebi Postupak pripreme Odležano očišćeno meso špikati karanfilićima, bijelim lukom i slaninom. Staviti u porculansku zdjelu, preliti octom i ostaviti da postoji preko noći na hladnom mjestu (ne u frižideru). Sutradan izvaditi meso, ocijediti ga i spustiti na zagrijanu mast zajedno s crvenim lukom i celerom. Posoliti, zapapriti, dodati morski oraščić i pržiti na jačoj vatri, miješajući, dok meso ne porumeni. Dodati rajčice razmućene s prošekom, pa kad prošek gotovo sasvim uvri, uliti pola šalice juhe i kuhati istiha 40 minuta, dolijevajući pomalo juhe, tako da meso stalno bude do polovine u tekućini. U toku kuhanja umak će se zgusnuti. Služiti s makaronima, valjušcima ili kroketima od krumpira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Pašticada najbolji recept Pašticada ›

Sastojci za šest osoba:

  • 750 g goveđeg mesa od buta
  • 6 karanfilića
  • 2 češnja bijelog luka isječenog uzduž
  • 100 g dimljene slanine isječene na štapiće
  • 5 dcl vinskog octa
  • 100 g masti
  • 1 glavica naribanog crvenog luka
  • 1 kriška celera isječena na kockice
  • sol
  • papar
  • 1/8 žličice morskog oraščića u prahu
  • 1 žličica gusto ukuhanih rajčica
  • 1 čaša prošeka
  • bistra juha po potrebi

Postupak pripreme

Odležano očišćeno meso špikati karanfilićima, bijelim lukom i slaninom. Staviti u porculansku zdjelu, preliti octom i ostaviti da postoji preko noći na hladnom mjestu (ne u frižideru).

Sutradan izvaditi meso, ocijediti ga i spustiti na zagrijanu mast zajedno s crvenim lukom i celerom. Posoliti, zapapriti, dodati morski oraščić i pržiti na jačoj vatri, miješajući, dok meso ne porumeni.

Dodati rajčice razmućene s prošekom, pa kad prošek gotovo sasvim uvri, uliti pola šalice juhe i kuhati istiha 40 minuta, dolijevajući pomalo juhe, tako da meso stalno bude do polovine u tekućini. U toku kuhanja umak će se zgusnuti. Služiti s makaronima, valjušcima ili kroketima od krumpira.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)