Sotirana janjetina sa začinskim biljem i povrćem

Autor: LanaM   (palac x 34417) |moji recepti

1
1 janjeću but vezica ružmarina vezica kadulje vezica majčine dušice 3 režnja češnjaka 2 tikvice 2 šake mahuna 3 mrkve pola koromača šaka crnih maslina  2 luka  šaka mini rajčica 50 ml maslinovog ulja 50 ml bijelog vina kuharska špaga sol, papar Priprema: But odkoštiti i otvoriti, te začiniti sa solju, paprom, češnjakom i sitno kosane začine. Složiti ga u roladu korištenjem kuharske špage. Maslinovo ulje zagrijati, te popeći janjeću roladu sa svih strana okrećući ju. Dodati narezano povrće (jedino luk samo na polovice), prodinstati 10-tak minuta, podliti vinom i prošekom te poklopiti i dinstati na laganoj vatri 45 min. Meso izvaditi, doraditi okuse, skinuti špagu, narezati meso i vratiti ga u saft, ostaviti još 5 minuta i jelo je gotovo. Dobar tek!   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Morate probat, pre fino jelo, tko god proba je oduševljen....
Sotirana janjetina sa začinskim biljem i povrćem

Sastojci:

  • 1 janjeću but
  • vezica ružmarina
  • vezica kadulje
  • vezica majčine dušice
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 tikvice
  • 2 šake mahuna
  • 3 mrkve
  • pola koromača
  • šaka crnih maslina 
  • 2 luka 
  • šaka mini rajčica
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • kuharska špaga
  • sol, papar

Priprema:

But odkoštiti i otvoriti, te začiniti sa solju, paprom, češnjakom i sitno kosane začine.

Složiti ga u roladu korištenjem kuharske špage.

Maslinovo ulje zagrijati, te popeći janjeću roladu sa svih strana okrećući ju.

Dodati narezano povrće (jedino luk samo na polovice), prodinstati 10-tak minuta, podliti vinom i prošekom te poklopiti i dinstati na laganoj vatri 45 min.

Meso izvaditi, doraditi okuse, skinuti špagu, narezati meso i vratiti ga u saft, ostaviti još 5 minuta i jelo je gotovo.

Dobar tek!

 

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)