Odrezak s gljivama

recepti_bez_slike
4 goveđa odreska od 150 g, obrežite svu vidljivu masnoću ½ kg gljiva, očišćenih, podrezanih, narezanih na kriške debljine 0,5 cm 1 žlica maslinova ulja ½ šalice goveđeg temeljca 1 žličica sojina umaka ½ žličice soli ½ žličice crnog papra 4 češnja češnjaka 1 žlica nasjeckane svježe majčine dušice Priprema: U velikoj teflonskoj tavi zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Posolite i popaprite obje strane odrezaka. Stavite odreske u tavu i pecite ih prema ukusu (od 3 do 5 minuta sa svake strane). Ostavite da stoji 5 minuta. U međuvremenu, stavite istu tavu na umjerenu vatru. Dodajte češnjak i miješajući pirjajte pola minute. Dodajte gljive i majčinu dušicu, povremeno miješajući pirjajte dok gljive ne omekšaju, od 3 do 5 minuta. Dodajte temeljac i sojin umak pa deglazirajte tavu žlicom ili kuhinjskom spatulom stružući smeđe ostatke s dna. Pirjajte, povremeno miješajući, dok se tekućina ne zgusne i ne ostane samo tanak sloj, od 1 do 2 minute. Poslužite odreske s gljivama, ravnomjerno ih razdijelivši. Ukrasite grančicama majčine dušice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 4 goveđa odreska od 150 g, obrežite svu vidljivu masnoću
  • ½ kg gljiva, očišćenih, podrezanih, narezanih na kriške debljine 0,5 cm
  • 1 žlica maslinova ulja
  • ½ šalice goveđeg temeljca
  • 1 žličica sojina umaka
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice crnog papra
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckane svježe majčine dušice

Priprema:

U velikoj teflonskoj tavi zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Posolite i popaprite obje strane odrezaka. Stavite odreske u tavu i pecite ih prema ukusu (od 3 do 5 minuta sa svake strane). Ostavite da stoji 5 minuta. U međuvremenu, stavite istu tavu na umjerenu vatru. Dodajte češnjak i miješajući pirjajte pola minute. Dodajte gljive i majčinu dušicu, povremeno miješajući pirjajte dok gljive ne omekšaju, od 3 do 5 minuta.
Dodajte temeljac i sojin umak pa deglazirajte tavu žlicom ili kuhinjskom spatulom stružući smeđe ostatke s dna. Pirjajte, povremeno miješajući, dok se tekućina ne zgusne i ne ostane samo tanak sloj, od 1 do 2 minute. Poslužite odreske s gljivama, ravnomjerno ih razdijelivši. Ukrasite grančicama majčine dušice.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Čišćenje zelenim sokovima u 10 dana"
Izgubite do 7 kilograma u 10 dana – pijući zdrave sokove!
Desetodnevno čišćenje zelenim sokovima potaknut će vas na mršavljenje, povećati vam razinu energije, razbistriti um i popraviti cjelokupno zdravlje.
Jeste li spremni izgledati mršavije, zdravije i seksepilnije nego u tko zna koliko godina dosad?

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Čišćenje zelenim sokovima u 10 dana

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE Spaccatelle s gljivama, sušenom govedinom i rikolom - PROČITAJTE Krem juha od brokule - PROČITAJTE Zimska juha s jabukama - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE