Zimska juha s jabukama

  ½ velike cvjetače 1 šalica vode 1 češanj češnjaka 2 žlice maslinova ulja 1 žlica limunova soka 2 jabuke, oguljene himalajska sol i papar, prema ukusu Marinirani luk: 1 slatki luk, tanko narezan 2 žlice tamarija 1 žlica agavina sirupa ili drugi tekući zaslađivač 2 žlice maslinova ulja Priprema: Stavite sve sastojke za juhu, osim soli i papra, u blender te miksajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Luk tanko narežite. Pomiješajte tamari, agavin sirup i maslinovo ulje, te prelijte po narezanom luku. Marinirajte luk oko 2 – 3 sata, povremeno miješajući nekoliko puta. Dehidrirajte 6 – 8 sati na 41 °C. Juhu pospite mariniranim lukom i kriškama jabuke pa poslužite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Cvjetača i jabuke odlično idu zajedno. Ova jednostavna juha treba malo više od soli i papra, ali ne zaboravite marinirani luk. On daje savršen okus. Možete ju zagrijati u dehidratoru.
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

 

  • ½ velike cvjetače
  • 1 šalica vode
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 2 jabuke, oguljene
  • himalajska sol i papar, prema ukusu

Marinirani luk:

  • 1 slatki luk, tanko narezan
  • 2 žlice tamarija
  • 1 žlica agavina sirupa ili drugi tekući zaslađivač
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema:

Stavite sve sastojke za juhu, osim soli i papra, u blender te miksajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Luk tanko narežite. Pomiješajte tamari, agavin sirup i maslinovo ulje, te prelijte po narezanom luku. Marinirajte luk oko
2 – 3 sata, povremeno miješajući nekoliko puta. Dehidrirajte 6 – 8 sati na 41 °C. Juhu pospite mariniranim lukom i kriškama jabuke pa poslužite.
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE Krem juha od brokule - PROČITAJTE Juha od rajčice - PROČITAJTE Bounty - PROČITAJTE