Tirolska juha

Autor: Buco   (palac x 1867) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
4 šalice vode
 1 žlica soli
 2 žlice maslaca ili masti od slanine 
pola šalice celera izrezanog na kocke 
pola šalice graška
 1 veliki krumpir izrezan na kocke
 1 veliki luk izrezan na kriške
 1 žlica sjeckanog peršina
 1 žlica brašna Priprema juhe Grašak se kuha u slanoj vodi dok ne postane mekan. Zatim se pasira i vrati u vodu. Posebno se rastopi mast, doda celer, krumpir, luk, peršin i prži dok povrće ne postane mekano. Tome se doda brašno a onda se sve zajedno nalije u pasiranu graškovu juhu i 15 minuta kuha na laganoj vatri.
   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)

Sastojci za tirolsku juhu

  • 4 šalice vode

  • 1 žlica soli

  • 2 žlice maslaca ili masti od slanine
  • 
pola šalice celera izrezanog na kocke
  • 
pola šalice graška

  • 1 veliki krumpir izrezan na kocke

  • 1 veliki luk izrezan na kriške

  • 1 žlica sjeckanog peršina

  • 1 žlica brašna

Priprema juhe

Grašak se kuha u slanoj vodi dok ne postane mekan. Zatim se pasira i vrati u vodu. Posebno se rastopi mast, doda celer, krumpir, luk, peršin i prži dok povrće ne postane mekano.

Tome se doda brašno a onda se sve zajedno nalije u pasiranu graškovu juhu i 15 minuta kuha na laganoj vatri.

 

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Varivo od piletine - PROČITAJTE Krem juha od brokule - PROČITAJTE Juha od rajčice - PROČITAJTE Kokošja juha - PROČITAJTE Browni - PROČITAJTE