Zlevka od rucleva brašna sa sirom

Tijesto:
- 2/3 brašna od rudi (odklasak od kukuruza), volumenski (25 dkg po težini)
- 1/3 kukuruznog brašna, volumenski (20 dkg po težini)
- 4 dcl domaćeg vrhnja
- 8 dcl mlijeka
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- sol
Nadjev:
- 15 dkg domaćeg kravljeg sira
- 1 jaje
- sol
Priprema:
Staviti u zdjelu vrhnje, jaja, prašak za pecivo, sol, brašno od ruci i i kukuruzno brašno i mlijeko te sve skupa promiješati.
Staviti na toplo da tijesto odstoji. Smjesu staviti u posudu za pečenje koja se prije toga premaže domaćim putrom.
Kravlji sir pomiješati s jednim jajetom.
Sol dodati po želji. Sir premazati po gotovoj smjesi. Staviti u vruću pećnicu i peći dok ne porumeni. Zlevka se jede topla.
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: jaja / kravlji sir / mlijeko / sol / vrhnje







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...