Zapečeni kelj pupčar

recepti_bez_slike
75 dag kelja pupčara  15 dag suhe slanine  15 dag šunke  15 dag sira gaude ili sl.  1 žlica vegete  2 žlice ulja  Priprava:  u 1/4 litre vode stavite žlicu vegete i kuhajte kelj oko 15 minuta. U vatrostalnu posudu stavite ulje i na njemu kratko ispirjajte slaninu i šunku narezanu na kockice. Dod kelj pupčar i zajedno izmiješajte. Sir posložite na izmiješanu smjesu kao mrežu i stavite u toplu pećnicu da se sir rastopi.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Mislila sam napisat prokulica u nazivu, ali se kelj pupčar različito naziva u raznim krajevima Hrvatske. Posebno je ukusno jelo kad kelj dolazi iz maminog vrta.

Sastojci: 

  • 75 dag kelja pupčara 
  • 15 dag suhe slanine 
  • 15 dag šunke 
  • 15 dag sira gaude ili sl. 
  • 1 žlica vegete 
  • 2 žlice ulja 

Priprava: 

u 1/4 litre vode stavite žlicu vegete i kuhajte kelj oko 15 minuta. U vatrostalnu posudu stavite ulje i na njemu kratko ispirjajte slaninu i šunku narezanu na kockice. Dod kelj pupčar i zajedno izmiješajte. Sir posložite na izmiješanu smjesu kao mrežu i stavite u toplu pećnicu da se sir rastopi. 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)