Zapečeni karfiol
Ovo jelo pravim često, može biti i glavno i prilog uz meso
Sastojci za zapečeni karfiol
- 1 velki karfiol
- 4 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 1 vrhnje za kuhanje
- malo mlijeka
- sol, papar, vegeta
- po želji sir grabancijaš
- nasijeckani peršin
Priprema:
Očistimo karfiol, podijelimo na "cvijetiče", skuhamo. Kad je skuhan stavimo u zdjelu za pečenje, razmutimo jaja, vrhnje, mlijeko, sol, papar, vegetu, nasijeckani peršin, na karfiol stavimo razmrvljen grabancijaš a sve zalijemo razmučenim jajima i vrhnjem.
Pečemo u pećnici na 200st. 30min
- Sastojci: vrhnje za kuhanje / kiselo vrhnje / papar / sir / vegeta / mlijeko / jaja / peršin / sol







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lijepo izgleda! Dobra kombinacija u svakom slučaju za one koji vole karfiol! Vi to jedete kao glavno jelo? jel probao netko napraviti sa tjestenimom još, i dodati parmezan? Ako niste, probajte...fine su sve kombinacije. Jedino moji uz to žele samo šnicle i ništa drugo
Looooda sam za karfiolom, mogla bih ga svaki dan jesti :) Pravila sam ovo i odlično je, k tome brzo gotovo što je za današnja vremena od presudne važnosti čini se...
Ja znam ponekad i krumpir skuhati i dodati uz to da je malo zasitnije ako ne ide samo kao prilog.
Super recept, no nisam još nikada stavljala peršin, moram i to probati :)
hvala
irena091,hvala za lijepi komentar!!!i moja mama stavlja nekad krumpir i kad ga skuha onda ga zapeče sa tim karfiolom.ja sam napravila neke preinake a moj muž nemože živit bez peršina pa sam ga stavila.lijep pozdrav!!!!!