Zapečeni karfiol
                    Ovo jelo pravim često, može biti i glavno i prilog uz meso        
        Sastojci za zapečeni karfiol
- 1 velki karfiol
 - 4 jaja
 - 1 kiselo vrhnje
 - 1 vrhnje za kuhanje
 - malo mlijeka
 - sol, papar, vegeta
 - po želji sir grabancijaš
 - nasijeckani peršin
 
Priprema:
Očistimo karfiol, podijelimo na "cvijetiče", skuhamo. Kad je skuhan stavimo u zdjelu za pečenje, razmutimo jaja, vrhnje, mlijeko, sol, papar, vegetu, nasijeckani peršin, na karfiol stavimo razmrvljen grabancijaš a sve zalijemo razmučenim jajima i vrhnjem.
Pečemo u pećnici na 200st. 30min
- Sastojci: vrhnje za kuhanje / kiselo vrhnje / papar / sir / vegeta / mlijeko / jaja / peršin / sol
 

 






 Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
 Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
 Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Lijepo izgleda! Dobra kombinacija u svakom slučaju za one koji vole karfiol! Vi to jedete kao glavno jelo? jel probao netko napraviti sa tjestenimom još, i dodati parmezan? Ako niste, probajte...fine su sve kombinacije. Jedino moji uz to žele samo šnicle i ništa drugo
Looooda sam za karfiolom, mogla bih ga svaki dan jesti :) Pravila sam ovo i odlično je, k tome brzo gotovo što je za današnja vremena od presudne važnosti čini se...
Ja znam ponekad i krumpir skuhati i dodati uz to da je malo zasitnije ako ne ide samo kao prilog.
Super recept, no nisam još nikada stavljala peršin, moram i to probati :)
hvala
irena091,hvala za lijepi komentar!!!i moja mama stavlja nekad krumpir i kad ga skuha onda ga zapeče sa tim karfiolom.ja sam napravila neke preinake a moj muž nemože živit bez peršina pa sam ga stavila.lijep pozdrav!!!!!