Varivo od šparoga

recepti_bez_slike
1 kg šparoge  sol, papar  4 dkg masti  zeleni peršin  3 dkg brašna  1/2 dl vrhnja Priprema: Šparoga se najprije očisti, izreže na 4 cm dugačke komadiće, opere i stavi u slanu vodu kuhati. Zatim se napravi svijetla zapreška, zalije najprije hladnom vodom, a onda vodom u kojoj se kuhala šparoga. Komadići šparoge se dodaju, soli se i papri te kuha. Napokon se doda malo vrhnja i sitno nasjeckani zeleni peršin. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • 1 kg šparoge 
  • sol, papar 
  • 4 dkg masti 
  • zeleni peršin 
  • 3 dkg brašna 
  • 1/2 dl vrhnja

Priprema:

Šparoga se najprije očisti, izreže na 4 cm dugačke komadiće, opere i stavi u slanu vodu kuhati. Zatim se napravi svijetla zapreška, zalije najprije hladnom vodom, a onda vodom u kojoj se kuhala šparoga. Komadići šparoge se dodaju, soli se i papri te kuha. Napokon se doda malo vrhnja i sitno nasjeckani zeleni peršin.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vaše ime, nadimakgjergj..'s

Postovani, ovo proseravanje s receptima i kuhanjem je prevrsilo svaku mjeru. Gdje god se okrenes TV,radio,te nekakakva majstor sef takmicenja, pa kuharske akademije, ugoscavanje (vecera za pet),casopisi,knjige kuharica itd kao da smo svi idioti koji pojma nemaju sto je to kuhanje i kao da nikada prije nije postojalo kuhanje pa cemo evo sada obrazovati mlade narastaje da vide sto je to kuhanje uopce. Recepti su stari stotinama godina s neznatnim promjenama i prenosili su se s koljena na koljeno, pamtilo se i zapisivalo i nije postojao sijaset glupih emisija te na stotine knjiga recepata itd, Majke su odlicno kuhale (naucile od svojih majki bez gore spomenutog)) i znale su iz nicega napraviti odlican i vrlo ukusan objed. To je bilo majstorstvo i sposobnost. Sapienti sat