Varivo od korabice

recepti_bez_slike
1 kg korabice  2 dkg luka  3 dkg masti  zeleni peršin  2 dkg brašna  sol papar kiselo vrhnje Priprema: Korabica se oguli i izreže na rezance, a onda se stavi u slanu vodu kuhati. Lišće se također izreže i blanšira te posebno kuha. Kad je jedno i drugo kuhano, stavi se na zaprešku na kojoj se popržio luk. U  to korabica s vodom, a od lišća se voda ocijedi. Kad je varivo kuhano, doda se malo vrhnja i sitno nasjeckanog zelenog peršina. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+543)
Nema prave juhe bez korabice, a ovoga puta prevladava u varivu.

Sastojci:

  • 1 kg korabice 
  • 2 dkg luka 
  • 3 dkg masti 
  • zeleni peršin 
  • 2 dkg brašna 
  • sol
  • papar
  • kiselo vrhnje

Priprema:

Korabica se oguli i izreže na rezance, a onda se stavi u slanu vodu kuhati. Lišće se također izreže i blanšira te posebno kuha. Kad je jedno i drugo kuhano, stavi se na zaprešku na kojoj se popržio luk. U  to korabica s vodom, a od lišća se voda ocijedi. Kad je varivo kuhano, doda se malo vrhnja i sitno nasjeckanog zelenog peršina.

Prosjek: 4 (+543)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)