Varivo od kelja

recepti_bez_slike
1 kg kelja  1/2 kg krumpira  4 dkg masti  češnjak  3 dkg brašna  sol, papar  Priprema: Kelj se očisti, opere, izreže i blanšira. Nakon nekoliko minuta stavi se u drugu slanu vodu kuhati. U međuvremenu se krumpiri ogule, izrežu na četiri dijela, operu i kuhaju. Kad je kelj i krumpir kuhan, napravi se zapreška na kojoj se isprži sitno nasjeckani češnjak te doda kelj i krumpir. Varivo se soli i papri te pusti prokuhati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+103)
Moja mama bi uvijem muku mucila kako da nas nagovori da probamo ovo neslavno varivo. Ponekad bi ubacila malo krem vrhnja i onda bi nas lakse nagovorila.

Sastojci:

  • 1 kg kelja 
  • 1/2 kg krumpira 
  • 4 dkg masti 
  • češnjak 
  • 3 dkg brašna 
  • sol, papar 

Priprema:

Kelj se očisti, opere, izreže i blanšira. Nakon nekoliko minuta stavi se u drugu slanu vodu kuhati. U međuvremenu se krumpiri ogule, izrežu na četiri dijela, operu i kuhaju. Kad je kelj i krumpir kuhan, napravi se zapreška na kojoj se isprži sitno nasjeckani češnjak te doda kelj i krumpir. Varivo se soli i papri te pusti prokuhati.

Prosjek: 5 (+103)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Kate Drenić's

ja svoje zeznem tako da prvo sve skuham pa malo odvojim i ostatk usitnim štapnim mikserom. Onda u to usitljeno vratim cijele komade kelja, mrkve, krumpira...koje nisma usitnila. Kad mi za vrijeme ručka kažu da ne žele jesti kelj, kažem u redu i maknem. Nisu ni svjesni koliko ga zapravo pojednu samo što ga ne primjete. Bitnije mi da pojedu na bilo koji način nego da se natežem s njima. Tako radim i sa mahunama i drugim povrtnim varivima koje ne vole baš- Puno koristim štapni mikser i da ga nema zaista ne znam bi li uopće pojeli i 5 % povrca.