Varivo od kelja

Moja mama bi uvijem muku mucila kako da nas nagovori da probamo ovo neslavno varivo. Ponekad bi ubacila malo krem vrhnja i onda bi nas lakse nagovorila.
Sastojci:
- 1 kg kelja
- 1/2 kg krumpira
- 4 dkg masti
- češnjak
- 3 dkg brašna
- sol, papar
Priprema:
Kelj se očisti, opere, izreže i blanšira. Nakon nekoliko minuta stavi se u drugu slanu vodu kuhati. U međuvremenu se krumpiri ogule, izrežu na četiri dijela, operu i kuhaju. Kad je kelj i krumpir kuhan, napravi se zapreška na kojoj se isprži sitno nasjeckani češnjak te doda kelj i krumpir. Varivo se soli i papri te pusti prokuhati.







Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
ja svoje zeznem tako da prvo sve skuham pa malo odvojim i ostatk usitnim štapnim mikserom. Onda u to usitljeno vratim cijele komade kelja, mrkve, krumpira...koje nisma usitnila. Kad mi za vrijeme ručka kažu da ne žele jesti kelj, kažem u redu i maknem. Nisu ni svjesni koliko ga zapravo pojednu samo što ga ne primjete. Bitnije mi da pojedu na bilo koji način nego da se natežem s njima. Tako radim i sa mahunama i drugim povrtnim varivima koje ne vole baš- Puno koristim štapni mikser i da ga nema zaista ne znam bi li uopće pojeli i 5 % povrca.