Vanilin kranclice

Autor: franka   (palac x 3767) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
20 dag maslaca 10 dag šećera 2 žumanca 30 dag brašna 2 žlice slatkog vrhnja 3 vanilin-šećera 1/2 praška za pecivo marmelada od marelice za premazivanje šećer u prahu za posipanje U dubokoj zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo. U sredini utisnite udubinu u koju stavite šećer, dva vanilin-šećera, žumanca i slatko vrhnje, pa s malo brašna izmiješajte u kašu, a zatim dodajte omekšali maslac, pa umijesite glatko tijesto. Prebacite ga na pobrašnjenu dasku, premijesite i oblikujte loptu. Pokriveno ostavite na hladnom mjestu da miruje 30 minuta. Nakon toga razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci na 3 mm debljine, pa okruglim zupčastim kalupićem režite krugove. Polovici krugova manjim okruglim kalupićem izrežite sredinu da dobijete vjenčić, Nakon svakog izrezivanja kalupić utisnite u brašno da se tijesto ne lijepi na njega. Izrezane ostatke tijesta ponovo premijesite, razvaljajte i izrežite. Slažite ih u nenamašćeni lim, stavite u zagrijanu pećnicu na rešetku i na laganoj vatri pecite oko 15 minuta. Kada se posve ohladi, premažite rubove marmeladom i na njih nalijepite vjenčić, a zatim kranclice obilno pospite šećerom u prahu pomiješanim s vanilin-šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+521)

Sastojci:

  • 20 dag maslaca
  • 10 dag šećera
  • 2 žumanca
  • 30 dag brašna
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • 3 vanilin-šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • marmelada od marelice za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

U dubokoj zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo. U sredini utisnite udubinu u koju stavite šećer, dva vanilin-šećera, žumanca i slatko vrhnje, pa s malo brašna izmiješajte u kašu, a zatim dodajte omekšali maslac, pa umijesite glatko tijesto. Prebacite ga na pobrašnjenu dasku, premijesite i oblikujte loptu. Pokriveno ostavite na hladnom mjestu da miruje 30 minuta. Nakon toga razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci na 3 mm debljine, pa okruglim zupčastim kalupićem režite krugove. Polovici krugova manjim okruglim kalupićem izrežite sredinu da dobijete vjenčić, Nakon svakog izrezivanja kalupić utisnite u brašno da se tijesto ne lijepi na njega. Izrezane ostatke tijesta ponovo premijesite, razvaljajte i izrežite. Slažite ih u nenamašćeni lim, stavite u zagrijanu pećnicu na rešetku i na laganoj vatri pecite oko 15 minuta. Kada se posve ohladi, premažite rubove marmeladom i na njih nalijepite vjenčić, a zatim kranclice obilno pospite šećerom u prahu pomiješanim s vanilin-šećerom.

Prosjek: 4 (+521)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)