1 kg brašna bijelog
10 dkg šećera
1 dcl ulja
Sol
Korica od limuna
To se zamijesi i od toga se naprave mlinci, 1-2 po želji
Nadjev od žemlje:
1 litra mlijeka se zavrije, narezati 3-4 žemlje, malo namočiti. Dodati 10 jaja i sve dobro izmiješati.
Staviti peći da dobijete lijep sir, ohladiti te dodati grožđice, vaniliju, rum i malo ulja.
Nadjev od oraha:
1,5 kg oraha
Šećer
Rum
Limunova korica
Cimet
Priprema:
Mlince ispeći na pekaću, ostalo tijesto izvaljati tako veliko da se može savit cijela gibanica.
Sir od žemlje stavit na mlince, zatim nadjev od oraha, pa opet mlince pa sir.
Sa strane izvaljati tijesto, do vrha premazati jajem i peći jedan sat.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci za tijesto:
- 1 kg brašna bijelog
- 10 dkg šećera
- 1 dcl ulja
- Sol
- Korica od limuna
To se zamijesi i od toga se naprave mlinci, 1-2 po želji
Nadjev od žemlje:
1 litra mlijeka se zavrije, narezati 3-4 žemlje, malo namočiti. Dodati 10 jaja i sve dobro izmiješati.
Staviti peći da dobijete lijep sir, ohladiti te dodati grožđice, vaniliju, rum i malo ulja.
Nadjev od oraha:
- 1,5 kg oraha
- Šećer
- Rum
- Limunova korica
- Cimet
Priprema:
Mlince ispeći na pekaću, ostalo tijesto izvaljati tako veliko da se može savit cijela gibanica.
Sir od žemlje stavit na mlince, zatim nadjev od oraha, pa opet mlince pa sir.
Sa strane izvaljati tijesto, do vrha premazati jajem i peći jedan sat.