Uskrsna potica sa mlincima

Autor: davorka   (palac x 11241) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 kg brašna bijelog 10 dkg šećera 1 dcl ulja Sol Korica od limuna To se zamijesi i od toga se naprave mlinci, 1-2 po želji Nadjev od žemlje: 1 litra mlijeka se zavrije, narezati 3-4 žemlje, malo namočiti. Dodati 10 jaja i sve dobro izmiješati. Staviti peći da dobijete lijep sir, ohladiti te dodati grožđice, vaniliju, rum i malo ulja. Nadjev od oraha: 1,5 kg oraha Šećer Rum Limunova korica Cimet Priprema: Mlince ispeći na pekaću, ostalo tijesto izvaljati tako veliko da se može savit cijela gibanica. Sir od žemlje stavit na mlince, zatim nadjev od oraha, pa opet mlince pa sir. Sa strane izvaljati tijesto, do vrha premazati jajem i peći jedan sat.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci za tijesto:

  • 1 kg brašna bijelog
  • 10 dkg šećera
  • 1 dcl ulja
  • Sol
  • Korica od limuna

To se zamijesi i od toga se naprave mlinci, 1-2 po želji

Nadjev od žemlje:

1 litra mlijeka se zavrije, narezati 3-4 žemlje, malo namočiti. Dodati 10 jaja i sve dobro izmiješati.
Staviti peći da dobijete lijep sir, ohladiti te dodati grožđice, vaniliju, rum i malo ulja.

Nadjev od oraha:

  • 1,5 kg oraha
  • Šećer
  • Rum
  • Limunova korica
  • Cimet

Priprema:

Mlince ispeći na pekaću, ostalo tijesto izvaljati tako veliko da se može savit cijela gibanica.
Sir od žemlje stavit na mlince, zatim nadjev od oraha, pa opet mlince pa sir.
Sa strane izvaljati tijesto, do vrha premazati jajem i peći jedan sat.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)